promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brutális rendelleneséggel született a két arcú fiú, aki halott ikertestvérét viselte a nyakán, azóta sem volt hasonlóra példa a világon
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A tudomány előrehaladásával egyre több fejlődési rendellenességet tudnak kiszűrni az orvosok már a magzat egészen korai életszakaszában. Azonban amikor még nem állt rendelkezésre ilyen technológia és az édesanyák csak a jószerencsében bízhattak, akkor sajnos több tragikus sorsú csecsemő is született, akik külsejük miatt az érdeklődés középpontjába kerültek.

Régen teljesen bevett és elfogadott szórakozás volt az úgynevezett horrorcirkusz, ahol ilyen embereket mutogattak bazári látványosságként, a "normális" emberek pedig azért fizettek, hogy bámulják és gúnyolhassák a szerencsétlenül járt társaikat. Lévén, hogy az ilyen (akkoriban ez teljesen elfogadott megnevezés volt) torzszülötteknek ezeken a cirkuszokon kívül nem volt sok esélyük az életben, így muszáj volt elszegődniük egy-egy társulathoz, különben éhenhaltak.

Az egyik ilyen híres derofmitással született férfi Edward Mordrake volt, aki a 19. században élt, Angliában. Rá a fent leírtak nem vonatkoznak, ugyanis egy gazdag és tehetős család gyermekeként látta meg a napvilágot, így nem voltak megélhetési gondjai.

Az ő "betegsége" igencsak különleges volt: a fejletlen ikertestvére (úgynevezett parazitaiker) helyezkedett el a nyaka hátulján, ezért hívták kétarcú férfinak. A csökevény iker nem tudott enni, inni és beszélni, tudott azonban sírni és nevetni, így igen hátborzongató jelenségként írják le a feljegyzések. Agyuk egy részén osztoztak, így Edward hallotta a (gyakorlatilag) halott testvére gondolatait. Ezeket zaklatónak és brutálisnak írta, határozottan gonosznak nevezte a testvérét, aki gyilkolásra buzdította és nem hagyta éjjelenként aludni.

Sokáig a világtól elzárva élt, rengeteget olvasott és zongorázni tanult, azonban fiatal felnőtt korában megismertették a társasági élettel, ahol mindenkit lenyűzött megnyerő stílusával és tehetségével. Azonban a nyakán lévő kinövést nem takarta el, azzal bárki farkasszemet nézhetett, ha Edward mögé állt. A halott iker csak bámulta az őt néző embereket, rémületet és iszonyatot kiváltva, sosem felejtette el, aki egyszer is látta.

Edward szomorú sorsáról további érdekességeket az alábbi videóban hallhatsz:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás