promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
3 brutális horrorfilm, ami megtörtént és nem is tudtál róla
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nagy rajongó tábora van a horror filmeknek, de még a legnagyobb rettegés pártiak is öszzerezzennek és libabőrösek lesznek, ha tudják, hogy egy brutális horrorfilmnek valóság alapja van.

 

Íme 3 nagy klasszikus, ami bizonyos tekintetben megtörtént.

A rettegés háza (The Amityville Horror) – 1979

Az Amityville történetet nagyon sok film és sorozat feldolgozta már, a vérengzés első feldolgozása a valós történeten alapuló Rettegés Háza című film egy Long Island tengerpartján elhelyezkedő nagy házról szól, ahova három gyermekével beköltözik George és Kathy Lutz, a fiatal házaspár, abban a reményben, hogy álmaik házát találták meg, az álom azonban rettegéssé válik.

Ördögűzés Emily Rose üdvéért (The Exorcism of Emily Rose) – 2005
Emily Rose egyetemista egy éjszaka, amikor egyedül van kollégiumi szobájában, hallucinálni kezd és elájul. Ahogy állapota egyre romlik és tünetei egyre gyakoribbá és súlyosabbá válnak, Emily, mint hithű katolikus az egyházhoz fordul segítségért. Az egyházi úgy állapítja meg, hogy a lányt bizony az ördög szállta meg, és csak az ördögűzés segíthet rajta. A szertartást a lány plébánosa, Richard Moore atya végzi, azonban a kegyetlen szertartásba a lány meghal ezért az atyát bíróság elé állítják, és emberöléssel vádolják. A film megtörtént esetet dolgoz fel.

A texasi láncfűrészes mészárlás (The Texas Chainsaw Massacre) – 1974
1973. augusztus 20-án a rendőrséget egy eldugott tanyára vezényelték ki egy kis megyében, Texasban. Thomas Hewitt, az egykori vágóhídi munkás pokoli hangulatú házában olyan látvány fogadta a rendőröket, hogy egész Amerika sokkba és rémületbe estek, ugyanis 33 megölt ember, 33 lemészárolt áldozat földi maradványait találták itt, mai napig az egyik ha nem a legszörnyűbb, gyilkossági helyszínnek tartják. Az áldozatainak bőréből készült groteszk maszkot viselő, láncfűréses gyilkos a lapok címoldalára került tettével.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás