promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Harry herceg kegyetlen szavai nem csak Vilmosnak okoztak fájdalmat, az egész monarchiát romba dönthetik
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Harry herceg körül nem csitulnak a botrányok, csak véletlenül hibázott, vagy szándékosan zúzta darabjaira családjuk békéjét?

A brit királyi család néhány tagja mintha szemmel láthatóan szándékosan azon vetélkedne egymással, hogy melyikük képes nagyobb botrányokat kavarni. Bár sokan próbáltak beszállni ebbe a versengésbe, mára egyértelműen kétszereplőssé vált a játszma. Senki nem bírja tartani a lépést a szexőrült András herceggel és a családját sokak szerint néhány millió dollárért szó szerint kiárusító Harryvel. Ez utóbbi ráadásul mintha direkt provokálná rokonait, ahogy a fortyogó, botránnyal teli kondérba időről időre belecsapva mindenkit igyekszik beteríteni a gőzölgő kotyvalékkal, amit ő és párja, Meghan Markle főzött ki nekik.

Ebben a világban minden apróságnak, minden elejtett szónak nagyon komoly jelentősége van és ezt az előkelőségeknél senki sem tudja jobban. Ennek tükrében különösen érdekes az, amit a királyi család ügyeiben járatos Daniela Elser árult el nyilatkozatában. Alaposan kielemezte Harry herceg önéletrajzi könyvét és talált benne egy olyan elemet, amely nagyon komoly hatással lehetett családjával és testvérével való kapcsolatára. Bármennyire ártatlanul hangzik, a „free”, vagyis szabad szó az, amelyik szerinte mindent tönkretett.

A szóválasztás nyilvánvalóan nem véletlen, arra viszont nem könnyű választ találni, hogy tisztában volt-e akkoriban a lehetséges következményeivel. A fiatalabbik herceg könyve John Joseph Moehringer, mint szellemíró közreműködésével született meg. Több érzelmes beszélgetést is folytattak az alkotói munkálatok során és állítólag nagyon elérzékenyülten vallott arról az örömteli érzésről, hogy végre képes volt kiadni magából mindazt, ami már hosszú évek óta nyomasztotta a lelke mélyén.

A szabad szó hangsúlyos használatával a szabadságra és az őt nyomasztó kötöttségek alóli felszabadulásra utalt, de egyben talán végleg alá is ásta a Vilmossal és családjával való kapcsolatát. Bátyja könnyen úgy gondolhatta a sorok között olvasva, hogy Harry börtönben érezte magát mellette és ezért őt hibáztatja. Ebből lényegében nem is csinált titkot, hiszen a könyvben nyíltan is kimondta, hogy Vilmost kicsinyesnek tartja, sőt, még fizikailag agresszívnek is bélyegezte. Ezek után még csodálkozhatunk azon, hogy kettejük viszonya erősen megromlott az évek során?

Daniela mindezek dacára úgy véli, még van egy egészen apró esélye annak, hogy helyrehozzák a dolgokat, csak arra lenne szükség, hogy valamelyikük kellően bátor legyen és büszkeségét félretéve megtegye a közeledéshez szükséges lépéseket. Például azzal, hogy bármilyen triviálisan hangzik, de felveszi a kapcsolatot testvérével. Egy rövid üzenet, vagy telefonhívás is elegendő lehet annak a hosszúra nyúlt viszálynak a lezárására, amely alighanem nap mint nap rendkívül szomorúvá teszi az új uralkodót, III. Károlyt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás