promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kitálalt az orvos Gálvölgyi Jánosról, valójában ez okozta a rosszullétet
Borítókép:  rtl.hu
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az orvos elmondta, mi vár Gálvölgyi Jánosra ezek után, és meddig tart a teljes felépülése.

Gálvölgyi János magához tért, és néhány szóval már jókedvet is varázsolt a kórházban dolgozók arcára. Az ország megnyugodhat, hiszen jobban van a Kossuth-, és Jászai Mari-díjas színművész, akit egy héttel ezelőtt kellett bevinni a Semmelweis Egyetem Klinikájára, miután rosszul lett. Családja hiába hívták a mentőket, még háromnegyed óra után sem érkeztek meg, így aztán lányai a saját autójukkal vitték be Gálvölgyit, aki légzési problémákkal küzdött, és félrebeszélt.

Kiderült, hogy a színész rosszulléte mögött szív- és tüdőelégtelenség áll, ami legalább 2-3 hetes kórházi kezelést igényel. Az Origónak Kóczán István belgyógyász-kardiológus mondta el, hogy mi okozhatja ezt a problémát a betegnél.

„Ki kell vizsgálni, mi okozhatta problémát.Legtöbbször koszorúér-rendelleneség vagy szívizomgyulladás állhat a háttérben, ettől gyengül a pumpa. Be kell állítani a gyógyszereket, csak utána térhet haza a beteg”

A szakember hozzátette, hogy miután kiengedik a kórházból, Gálvölgyi Jánosnak az otthonában kell pihennie, utána viszont valószínűleg egy 3-4 hetes rehabilitáció és utókezels vár rá az Állami Szívkórházban Balatonfüreden. Itt majd fokozatosan kezdik el újra terhelni a szívét és a keringését.

„Amíg ezen nincs túl, orvosilag nem javasolt visszatérnie a munkába”

- jelentette ki az orvos, aki szerint fél évig is eltarthat, mire Gálvölgyi János újra a régi lesz, és visszatérhet a színpadra.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás