promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Azonnal meghökkensz Terence Hill óriási titkán, 40 éven át csak nagyon ritkán beszéltek róla
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

1983-ban készült el az egyik legjobb filmje Terence Hillnek, amelyben Don Camillo bőrébe bújik a legenda, és bizony van egy meglepetésszereplő a színen, vagyis a salakon.

A Don Camillo Terence Hill egyik ikonikus filmje, amelyben számtalan érdekesség van. Kezdjük ott, hogy a film forgatókönyvét Terence Hill felesége, Lori Hill írta. A film reneszánsz embere pedig maga Terence Hill volt, hiszen a főszerep mellett ő volt a rendező és a producer is. Az alkotás amúgy egy csendes kis hegyi község midennapjaiba enged betekintést, ahol a polgármester és a pap között feszül valami kis játszi ellenállás, miközben azt is tudják, hogy egymásra is számíthatnak, ha baj van. Az ellenségeskedés tehát részben ugratásokból áll, amikor is Don Camillo túllép egyházi személyén, és hibákat követ el.

Ezeknek pedig természetesen egy idő után meg is lesz a böjtjük.

A filmet 1983-ban forgatták, tehát pontosan 40 évvel ezelőtt, majd 1984-ben került a mozikba. Az érdekesség többek között az is, hogy Magyarországon három szinkronos változat is készült az alkotásból, így pedig senki ne lepődjön meg, ha a tévében vagy éppen valamelyik videómegosztó oldalán nem éppen ugyanazon a hangon szólal meg Terence Hill.

A kis hegyi falucska tehát megosztott, és bizony a két kis ellenség nemcsak kártyában méri össze erejét, hanem bevonják a község valamennyi tagját is. A ilm egyik csúcsjelenete az, amikor Don Camillo és a polgármester, Peppone egy futball-mérkőzés keretében méri össze az erejét egymással, vagyis tanítványaik erejét. A mérkőzést egy rakat módon próbálják megmachinálni, óriási összevisszaság adatik a pályán, a salakon.

És van egy rész, amikor az Ördögök és Angyalok mérkőzésén az Ördögök oldalán beszáll három profi focista is a mérkőzésbe. Kevesen tudják, de ezen játékosok közül az egyik bizony az a személy, aki manapság az egyik leghíresebb edző a világon, a Real Madrid vezetőedzője, aki csapatával most is ott van a Bajnokok Ligája elődöntőben.

Nem más, mint Carlo Ancelotti, fiatalon. Jobbról az első kalapos.

Felismeritek?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás