promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szakál Mikit izmos káromkodással alázták meg a fekete-fehér-igen-nem játékban az RTL-en, de tévétörténelmi pillanat volt, ahogyan reagált
Borítókép:  RTL
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Szakál Miki anno az RTL Klubon vezette a fekete-fehér-igen-nem című játékot, aminek azért voltak olykor merész pillanatai.

Most alaposan visszamegyünk a múltba, amikor még iszonyatosan menők voltak a betelefonálós játékok az RTL Klubon. Ha az ember nem is próbálta ki a szerencséjét, még akkor is a tévékészülék előtt tudott ragadni, vagy csak alapból bekapcsolta háttérzajnak.

Nem is csoda, hogy sokan inkább csak nézték ezeket a műsorokat, mert Magyarországon ugyanúgy emelt díjas telefonszámon kellett próbálkozni, hogy bekerülünk-e, és persze még ekkor sem volt biztos, hogy pénzzel távozunk a végén. Az RTL Klub egyik legikonikusabb retró játéka a fekete-fehér-igen-nem volt.

Ennek a szabályai tényleg pofon egyszerűek: elkezdtünk beszélgetni a műsorvezetővel, és ha kimondtuk a fekete, fehér, igen, vagy a nem szavakat, akkor vesztettünk. Persze ez fordítva is igaz volt, mivel a játékmesternek is kerülnie kellett ezeket a kifejezéseket.

A vetélkedőnek a legendás házigazdáját Szakál Mikinek hívták, akit tényleg szinte egész Magyarország imádott. Alapból rádiós múlttal rendelkezett, de az RTL műsorában sem tudták soha kizökkenteni. Természetesen neki is ez egy koncentrációt igénylő feladat volt, mivel rá kellett vennie a játékosokat, hogy kimondják a tiltott szavakat. Persze betelefonálók is kérdezhettek, csak hát ritkán alkalmazták ezt a taktikát az izgalom miatt.

Van fent egy videó YouTube-on, amin láthatunk is egy részletet a vetélkedőből. Itt a játékos kizökkentésébe Szakál Miki mellett az operatőr is segített. Persze a java ezután jött. A következő hívónál az RTL egykori műsorvezetője megkérdezte, hogy kivel játszik, a fiatalabb játékos pedig csak annyit reagált: „anyáddal”.

Ezt van, aki nehezen tudja kezelni, de tévétörténelmi pillanat volt, ahogyan Szakál Miki reagált:

„Hát az a helyzet, hogy a mamim az most otthon van, vele úgy nagyon nem tudok játszani, de, hogy ha anyukádat keresed, akkor őt egy másik emelt díjas telefonszámon”

- vágott vissza Miki, ami után az RTL stúdiója elkezdett zengeni a röhögéstől.

Szakál Miki nevét tehát tényleg szinte egész Magyarország megismerte a fekete-fehér-igen-nem játék miatt, aminek még most is nagy mestere. Mostanság ceremóniamesterként dolgozik, tavaly például hatvan esküvőn volt, de ezek mellett drámaírással szeretne foglalkozni a jövőben, és színházban szívesen lenne dramaturg.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás