promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
III. Károly szégyenteljes keresztapját terroristák robbantották fel
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az IRA egy jól irányzott bomba robbantásával küldte másvilágra a királyi család sátáni tagját.

Louis Mountbatten brit nemes neve aligha mond sokat a magyaroknak, pedig egy jelentős személyiség volt a XX. századi brit történelemben. Másik nevén még Lajos Ferenc brandenbergi hercegként szólították. Viktória királynő leszármazottjaként nem vezetett számára kikövezett út a brit felső tízezerig, hiába volt gazdag, grófi család sarja. Ugyanis orosz, illetve német származása miatt főleg csak hátrányok érték fiatalon. Az 1900-ban született későbbi államférfi az első világháború vége felé megmutathatta volna hadászati tehetségét, ám a származását ért kritikák miatt a háttérbe kellett húzódnia.

Az ekkor még vitathatatlan szexuális irányultsága megkérdőjelezhetetlen volt, ugyanis az orosz cári család egyik leánytagja ejtette rabul a szívét. Azonban a Romanovok könyörtelen lemészárlása után a magánélete zsákutcába futott, és a saját családja egy érdekházasságba kényszerítette. Feleségével nyílt házasságban éltek, amiben nem zavarta a két gyermekének születése sem. Mountbatten gróf végül a második világháborúban fontos szerephez jutott, igaz Európában még a nyakába varrták a szövetséges erők egyik 1942-es partraszállási kísérletét. A dieppe-i csatában a többségében kanadai egységek súlyos vereséget szenvedtek Franciaország atlanti-partvidékén. Állítólag azért került sor az elkapkodott és felkészületlen partraszállásra, mert a szövetségesek mindenképp akartak szerezni egy Enigma-gépet.

Később Lajos Ferencet kinevezték a délkelet-ázsiai szövetséges flotta parancsnokának. A háború utáni években jelentős helyi politikusokkal működött, alkirály illetve kormányzó volt Indiában.

Állítólag ezeken a helyeken alakult ki fétise a fiatalkorú, egyenruhába öltözött fiúkkal kapcsolatban is.

Az írásos bizonyítékokkal megtámogatott tények mára már az elkövető szempontjából jelentőségüket vesztették, csak az egykori áldozatok lelkén tátonghat még méretes seb. Ugyanis az egykori államférfi 1979-ben, talán kicsit későn, de elnyerte méltó büntetését a sorstól.

A pletykák szerint a már agg Mountbatten nem véletlenül töltötte a nyarakat az észak-ír tengerparton. Értesülések szerint itt használta ki az árvákat szexuális bűncselekmények terhével. A szakértők szerint valószínűleg ez tehette az IRA célpontjává is a veterán politikust. A felszín alatt a hallgatás ellenére is tudták már a britek, hogy súlyos, bűnös teher roskad a hercegre. 1979. augusztus 27-én családi kirándulásra indultak Lajos Ferencék, akik nem tudták, hogy

egy 21 kilogrammos pokolgép várta a távoli beindítását a fedélzet alá rejtve. A nyílt vízen, távirányítással működésbe hozott bomba két unokája mellett megölte a gyűlölt nemest is, pontot téve szörnyen ellentmondásos életére.

Az IRA még jó ideig háborgatta a monarchia híveit, ám a nagyhalat, Margaret Thathert már nem sikerült kifognia. 1998. óta pedig megszűntek terrorszervezetként létezni, és az észak-ír függetlenségért harcolni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás