promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Magyar sztárok, akik érettségi nélkül is körberajongott példaképekké váltak

Magyar sztárok, akik érettségi nélkül is körberajongott példaképekké váltak

Borítókép:  TV2 Play/Promotions.hu
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Ezek a magyar sztárok a mai napig nem érettségiztek le, de nincs is rá szükségük.

Nem mindenkinek van szüksége érettségire ahhoz, hogy boldogulni tudjon az életben. Tele vagyunk olyan hírességekkel, akik vagy halogatják, vagy teljesen lemondtak arról, hogy egyszer a kezükben tartsák a bizonyítványukat, hiszen anélkül is elérték azt, amit akartak. Nem is hinnétek, milyen sok befutott előadó, színész van Magyarországon, akik nem vizsgáztak le, mégsem kéri rajtuk senki se számon.

De kikről is van szó? Néhány példát hoztunk nektek a magyar celebvilágból!

Tóth Gabi komoly válaszúthoz érkezett, mikor jelentkezett a Megasztárba. 17 éves volt, mikor bekerült a TV2 tehetségkutatójába, ahol azonban el kellett döntenie, melyik irányba halad tovább: a tanulmányait folytatja, vagy elkezdi építeni énekesi karrierjét. Természetesen utóbbit választotta, és nagyon jól tette, hiszen Gabi jelenleg hazánk egyik legismertebb énekesnője, aki számos műsorban volt már zsűritag és mentor, nem mellesleg pedig Ferenc pápa előtt is felléphetett, mikor a Szentatya 2021-ben Budapesten járt.


Tóth Andi tinédzser korában nyerte meg az X-faktort, és utána annyira gyorsan befutott, hogy eszébe nem jutott a továbbtanuláson gondolkodni. Bár szülei többször szóba hozták neki, hogy le kellene tennie az érettségit, és nem egyszer megpróbált visszaülni az iskolapadba, de aztán mindig rájött, hogy nem kellenek neki papírok ahhoz, hogy sikeres legyen az életben; hiszen már régóta az.

Andit legutóbb a Sztárban sztár zsűritagjaként láthattuk képernyőn, az énekesnő azóta bejelentette a visszavonulását.

A Megasztár 2. évadának győztese volt a Máté Péter-díjas Molnár Ferenc Caramel, aki ugyancsak nem jutott el az érettségiig. Az énekes ugyanis nem fejezte be a középiskolai tanulmányait, és ez azóta is nyomasztja őt, de neki sincs oka panaszra, hiszen népszerű férfi előadó. Caramel sokáig azt tervezte, hogy befejezi az iskolát, és leteszi az érettségit, de 41 évesen talán már nem gondolkodik ilyesmiben; pedig korábban pszichológus is szeretett volna lenni.


Hujber Ferenc egyáltalán nem volt jó tanuló már az általános iskolában sem, emellett pedig komoly problémák voltak a magatartásával is. Emiatt pedig esélye sem volt bekerülni a gimnáziumba, inkább elment szakácsnak tanulni - ide is protekcióval jutott be. Később megpróbálkozott egy esti gimnáziummal, de hamar megunta, így ott is hagyta.

„Egyszerűen sokkal többre tartottam magam, minthogy ott üljek az unott tanárokkal, és három évet erre pazaroljak”

- mondta korábban Ferenc, aki 1995-ben nyert felvételt a Színház- és Filmművészeti Főiskola színész szakára.

Hujber egy 2013-as interjúban elárulta, hogy annak idején vásárolta az érettségijét, amit ő maga töltött ki a későbbi főiskolás osztálytársával, és ezt a mai napig nem bánta meg, mert nem gondolja, hogy ez bármiben is befolyásolta volna azt, hogy színész lett.


Majka mindig is értelmesebbnek gondolta azt, hogy kitanulta a villanyszerelő szakmát; véleménye szerint sokkal nehezebb volt azt elsajátítania, mint letenni az érettségit. Ettől függetlenül nem tartja kizártnak, hogy egyszer - ha sok ideje és kedve lesz - visszaül az iskolapadba, és befejezi a tanulmányait.

Mondjuk neki sem lenne rá szüksége, hiszen népszerú előadó-rapper, emellett pedig a TV2 műsorvezetője, és a Sztárban sztár leszek egyik mestere.

Diplomája van, de érettségije nincsen Fodor Zsókának sem. A Barátok közt Magdi anyusa egy esti gimnáziumból jelentkezett az SZFE-re, aminek felvételijére Papp László Szép legény volt a szeretőm című versével készült. A 32 tagú zsűri egyöntetűen szavazata alapján Zsóka bekerült a főiskolára.