promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Miért ilyen pofátlanul drága Dukai Regina lakása? A szakértő válaszolt
Borítókép:  TV2 Play
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A magyar modell lakáshirdetése kiakasztotta az ingatlanosokat is.

Dukai Regina imádott XVI. kerületi lakása eladósorba került. Az álomotthon 45 négyzetméter és egy nagy erkély is jár hozzá. Szép és ízléses lakóparki lakás, de az ára sokak szerint egy kicsit borsosabb a kelleténél.

A modell panellakása ugyanis nem kevesebb, mint 75 millió forintért várja új gazdáját. A másfél szobás ingatlan semmivel nem szebb vagy jobb egy környékbeli másik lakásnál, csupán nyílt titok, hogy a híres magyar modell az eladó. De ez vajon elegendő indok-e arra, hogy ilyen orbitálisan drágán hirdessék a lakást?

Pontosan 64,9 millió forintra árazták be Dukai Regina 45 négyzetméteres lakóparki otthonát, amihez egy igen tágas, 25 négyzetméteres terasz és egy teremgarázs-beálló, valamint egy 2,5 négyzetméteres zárt tároló is tartozik. Az utóbbiakat cirka 10 millió forintért kötelező megvenni a lakással együtt, azaz a reménybeli vevőtől most 75 millió forintot vár a modell.

Az Ingatlan.com-on felbukkant hirdetésben szereplő lakás ára megosztja a közösségi oldalakon kommentelőket, sokak szerint túlárazott a modell lakása.

„A lakás gyönyörű, az ára sokkoló, ezzel nem Reginát bántva, csak úgy általában a mai ingatlan árakon vagyok kiakadva”

Pont olyan ez a lakás, mint ő. Látszólag csilivili meg luxi, valójában egy kis lyuk az Isten háta mögött. (tudom, hogy sokaknak ez is elérhetetlen, de ők nem is állítják be magukat luxus instakirálynőnek.)

Szerintem röhej, hogy egy 70 milliós lakásban nincs egy olyan tér/berendezés, amit étkezőnek lehetne nevezni.. oké, két ember leül ahhoz a bárszékhez enni valahogy, de nem tudom áthívni a barátaimat egy vacsorára, mert nincs egy étkezőasztal? Nekem ez tök fura..

De, túl van árazva nagyon is… 48,6 millió lenne a környékbeli árakon

65 millió, a hálóba meg a fürdőn keresztül kell átverekedni magad, viccnek is rosszak ezek a lakások

- írják a Redditen a kommentelők.

Kérni bármennyit lehet egy ingatlanért, a kérdés az, hogy lesz-e, aki megadja.Tény, hogy Dukai Regina lakásának irányárát a környékbeli átlagár fölé lőtték be, a modellnek kizárólagos szerződése van ingatlanossal, vagyis nem ő beszél az érdeklődőkkel, és valószínűleg nem is ő vezeti körbe őket a lakáson. Ez nem meglepő.

A rákosszentmihályi lakás 2001–2010 között épült, azaz már nem új, de a rezsije nagyon alacsony, tehát viszonylag korszerű lehet. A négyzetméterára 1,13 millió forint, amit a hirdetési portál algoritmusa a környékbeli hasonló új és újszerű ingatlanok 1,08 milliós átlagánál magasabbra hozott ki úgy, hogy a négyzetméterekbe az erkély alapterületének 50 százalékát is beleszámolták. Ez az új és újszerű lakásoknál megszokott.

„Nem túlzott az árazás, de valóban drágábban hirdetik a lakást, mint a helyi átlagár”

- mondta a VG-nek Benedikt Károly, a Duna House PR- és elemzési vezetője, aki egyébként jól ismeri a Zebra lakóparkot és környékét, amely egy kedvelt, szépen fejlődő városrész jó megközelíthetőséggel.

Igazából lényegtelen, hogy egy ilyen társasházi lakás kinek a tulajdonában volt, az árat ez jelentősen nem befolyásolja

tette hozzá a szakértő.

Tagadhatatlan viszont, hogy sokkal nagyobb az érdeklődés egy ingatlan iránt, ha kiderül, hogy ki árulja. Ez van, hogy jó, de van, hogy épp titkolják az eladó nyugalma érdekében. Vannak viszont jól beazonosítható épületek, mint a Korda-villa vagy Galambos Lajos kastélya, amikor nem lehet titkolni, hogy kinek az otthona került ki a piacra. A szakértő leszögezte: az értéke nem lesz több egyetlen ingatlannak sem attól, hogy melyik celeb lakta, de hírértéke képződhet az eladó ismertségétől függően.

Elképzelhető, hogy az otthonát is olyan ember akarja majd megvásárolni, aki a követője is egyben, és hajlandó a piaci ár fölötti összeget megadni érte. Ez azonban többnyire nincs így – szögezi le Benedikt Károly, bár hozzáteszi, a tényleges vételár végül nem szokott nyilvánosságra kerülni, de azt azért látják, hogy a celebek otthona pusztán a hírnévtől nem feláras.

Az sokkal többet nyom a latban, vagyis az ár kialakításában, hogy Dukai Regina otthona gyakorlatilag beköltözhetően szép állapotban van, ráadásul ízlésesen berendezett, így akár egy bőrönddel is elég megérkezni – ha a celeb a berendezést is eladja.

Vannak olyan tipikus vevőkörök, mint az ázsiaiak és sok külföldi, akik a kiskanállal együtt, tehát minden bútorral és berendezési tárggyal vásárolják meg a kiszemelt ingatlant. A luxuskategóriában jellemző a teljes berendezéssel együtt értékesítés, ahol sok beépített magas minőségű bútor van, és szinte kivétel nélkül profi lakberendezők munkája az összkép - mondja az ingatlanos szakértő.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás