promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ilyet még egészen biztosan nem láttál! Ez maga a síneken guruló tömény luxus
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Mintha életre kelne a vasút hőskorszaka.

Amióta világ a világ, mindig is nagyon szeretünk utazni. Számos olyan közlekedési eszköz van, amely az idők során kezdetben divatosnak számított, majd szépen lassan elveszítette régi megbecsültségét és fényét. Van azonban egy olyan közlekedési eszköz, amelyik története során szinte végig meg tudta őrizni népszerűségét és magával ragadó varázsát. Ez pedig nem más, mint a vasút.

Van valami egészen magával ragadó abban, ahogy a síneken lágyan guruló kocsik ablakán kitekintve szemlélhetjük a szemünk előtt lassan tovatűnő tájat, miközben kényelmes székünk nyugalmában üldögélve élvezzük az utazás magával ragadó és semmihez sem hasonlítható kényelmét.

A világ egyik legkülönlegesebb vasútja, a The Royal Scotsman Belmond már korábban is a fényűzés csúcsát képviselte, azonban most olyat mutattak nekünk, amitől garantáltan tátva marad mindenkinek a szája.

Amint a CNN is megírta, a párizsi székhelyű lakberendező Tristan Auert kérték fel, hogy tervezze meg a vasút új lakosztályait, ő pedig nem vette félvállról a munkát.  Amit alkotott, az egészen káprázatosra sikerült. Szó szerint új szintre emelte a korábban sem lebecsülendő mértékű luxust. Az új lakosztályok a régi vidéki udvarházak stílusában készültek, magukon hordozva a skót kultúra klasszikus vonásait.

Az elegáns belső térben kézműves technikával alkotott falburkolatok és kárpitok találhatóak, amelyek a skót felföld tájának gazdag színvilágát tükrözik, valamint igényes intarziával díszített falburkolatok, míg a társalgóban kényelmes, egyedi dizájnelemekkel rendelkező fotelokban és kanapékon foglalhatnak helyet az utazók.

A társaság honlapján is megcsodálható kívül és belül egyaránt csodálatos luxusvonat 2024 májusában fogja első útját megtenni. Potom 7212 dollár per fő áron foglalhatunk le magunknak egy lakosztályt all inclusive ellátással a két éjszakás utazásra.  Ebben az árban természetesen már benne foglaltatik az is, hogy értünk jönnek a vasúttársaság autójával a szállodánkba, vagy a reptérre, majd az utazás végeztével vissza is szállítanak minket.

Ezek után az már csupán a hab a tortán, hogy ezért a pénzért cserébe még benne foglaltatik az árban egy kezelés is a vonaton található gyógyfürdőben. Ilyet nem találni máshol Európában, csupán itt. Aki pedig esetleg az utazás során megszomjazna, az a vonaton található 50 féle whiskyből választhat magának kortyolgatni valót. A legtöbb ember számára egy ilyen utazás maga a valóra vált álom.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás