promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hihetetlen videó bukkant fel III. Károlyról - Titokban máris megkoronázták?
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Lehetséges, hogy a brit királyi család átverte a világot, és hamarabb került sor a nagy eseményre?

III. Károly aligha panaszkodhat arra, hogy unalmasan és egyhangúan telnének a napjai. A család fekete bárányai által okozott problémák elsimítása mellett közelgő koronázásával és a monarchia hivatalos ügyeivel is foglalkoznia kell. Tapasztalt, rutinos vezető és biztosan nagyon jól felkészült szakemberek segítik a munkáját, de ettől még komoly terhet rónak rá a kötelességei. Nem olyan fából faragták azonban, hogy meghátráljon a kihívások elől.

Trónra lépése óta most először tesz hivatalos külföldi látogatást a királyi pár. Az eredeti tervek szerint Franciaországba utaztak volna, azonban a sztrájkok és erőszakos zavargások miatt jobbnak látták kicsit átszervezni programjukat és végül Németországra, mint az Európa Unió leginkább meghatározó országára esett a választásuk.

Berlinben komoly biztonsági intézkedések mellett várták a szerdán odaérkező III. Károlyt és Kamillát. A látogatás nem titkolt célja, hogy a szigetország és Európa közötti megromlott viszonyon javítsanak, ezért találkozik Olaf Scholz kancellárral, illetve beszédet mond a német parlamentben is.

A látogatás legviccesebb pillanata a The Sun híradása alapján azonban az volt, amikor a királyi párt zászlókat lobogtatva és kitörő örömmel fogadó rajongók egyike egy Burger Kinges kartonpapír koronával akarta megkoronázni a próbálkozást nevetve fogadó III. Károlyt. Látszott, hogy mennyire élvezi az emberek szeretetét és magas rangja ellenére a humort is nagyra becsüli.

Az új uralkodóról közben a Daily Mail tudosítása szerint elkészült az első hivatalos portré is. Az olajfestményt Alastair Barford festőművész készítette és több szempontból is eltér a korábban megszokottaktól. Részben azért, mert a bensőséges hatás megteremtése érdekében nem koronázási palástban és ünnepi díszekben, hanem hétköznapi viseletben, kék öltönyben, fehér ingben, rózsaszín nyakkendővel festette meg a szigetország első emberét. Ráadásul a hagyományokat felrúgva III. Károly nem állt modellt a művésznek, hanem fotók és vázlatok felhasználásával készült el a kép két hét alatt. Az elkészült alkotás lesz a március 30-án megjelenő Illustrated Coronation Edition című ünnepi kiadvány címlapképe, de a közösségi médiában már most megcsodálhatják a kíváncsi érdeklődők.

Könnyedén azt hihetnénk, hogy az uralkodók élete csupa móka és kacagás, főleg manapság, de ez korántsem igaz. Jól látható, hogy a szabadidő kifejezés még mindig nem szerepel az uralkodói szótárban és III. Károlynak nem csak saját maga miatt kell helyt állnia, hanem az évezredes hagyományok életben tartása miatt is. A monarchia intézménye ugyanis nem csupán egy poros, elvont fogalom, hanem még mindig szerves része a szigetországiak életének és képes olyan tartást adni a népnek a bajban, amire most talán mindennél jobban szükségük van.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás