promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Félelem és rettegés a kisvárosban: patkányszörnyek terrorizálják az embereket
Borítókép:  Képünk illusztráció. Forrás: Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Valóságos szörnyetegek, a városka rémült lakosai pedig tehetetlenek velük szemben.

A patkányok soha nem tartoztak a legnépszerűbb élőlények közé. Régóta együtt kell élnünk velük, hiszen amióta csak létrejöttek az első városok, azóta őket is a szomszédságunkban tudhatjuk. Kényszerű együttélés ez, aminek csak a rágcsálók örülhetnek igazán, de hiába a technika fejlődése, sokszor még mindig tehetetlennek érezzük magunkat velük szemben.

A középkorban élt őseink bizony tudnának mesélni ezekről a cseppet sem imádnivaló lényekről. A fél Európát elnéptelenítő pestis, vagyis a fekete halál a legtöbb tudós szerint a patkányok révén szabadult rá a világra és terjedt el villámgyorsan a kontinens szinte valamennyi országában. Ma már jól tudjuk, hogy a járvány közvetlen oka a köztisztaság hiánya volt, de ettől még a rágcsálók nem váltak népszerűbbé.

Szerencsére napjainkban már nem igazán kell tartanunk attól, hogy a régi kór visszatérve halálos járványt okozzon, de a patkányok továbbra is fertőzésveszélyt hordoznak magukban és elszaporodva rengeteg kárt tudnak okozni.

Daily Mail híradása szerint a Wales délnyugati részén található hangulatos, Tenby nevű városka lakói az elmúlt időkben saját bőrükön tapasztalhatták, hogy milyen rettenetes tud lenni egy valódi patkányinvázió. Az apró települést és környékét ugyanis szó szerint uralmuk alá hajtották a hatalmasra, egyes lakosok szerint kisebb macskaméretűre, nőtt rágcsálók.

A mindenhol ott nyüzsgő szörnyetegek félelemben tartják az embereket, akik a legjobban attól tartanak, hogy a patkányok tönkre fogják tenni a település ikonikus, sziklás partvidékét. A hagyományos csapdázás hatástalannak bizonyult az elképesztően szapora állatok ellen, így most kénytelen új módszereket keresni az invázió megfékezésére.

A nőstények évente hatszor adnak életet utódaiknak, és ilyenkor akár 12 kölyök is születhet. A gyorsan éretté váló patkányok a világrajövetelük után 4-5 héttel már fogamzóképesek, így két patkány egy év alatt akár 1250 utódot is „összehozhat”. Kimondani is rettenetes ezt a számot, a helyi lakosok pedig a bőrükön érzik, hogy bármit is tesznek, az ellenség sorai csak nem akarnak ritkulni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás