promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rejtélyes dolgot találtak a World Trade Center romjai alatt, egyből régészeket hívtak a hatóságok
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Évszázadokon át a World Trade Center alatt rejtőzött a titokzatos objektum, amit véletlenül fedeztek fel.

2001. szeptember 11-én olyan szörnyűség történt, ami teljesen megváltoztatta az egész világot. Terroristák repülőgépeket térítettek el, és azokkal csapódtak a World Trade Center, vagyis a Világkereskedelmi Központ épületeibe. Az ikertornyok leomlottak, rengeteg halálos áldozata volt a támadásnak, a tragédia alapjaiban rázta meg az Egyesült Államokat és a világ összes országát, hiszen senki se hitte volna, hogy ilyesmi valaha is megtörténhet.

A terrortámadás után hosszú ideig keresték a túlélőket, a mentőcsapatok kutakodtak a törmelékek között, a hatóságok pedig próbáltak rendet tenni a környéken, hogy minél hamarabb túl tudjanak lendülni az emberek ezen a rettenetes dolgon. 2010-ben viszont olyan dolgot találtak az egykori World Trade Center helyén a föld alatt, ami teljesen ledöbbentett mindenkit, és rögtön régészeket hívtak.

Egy 1700-as években épült hajó rejtélyes roncsaira leltek a Világkereskedelmi Központ helyén, nagyjából 7 méter mélyen. A kutatók nem tudták eldönteni, hogyan is kerülhetett oda, hiszen a faanyag, illetve a vízi jármű struktúrája sem olyan, ami a környékre jellemző, így az utóbbi években több kutatócsoport is próbálta lerántani a leplet a több évszázados titokról.

A régészek megállapították, hogy hosszú ideig víz alatt volt a roncs, de azt nem tudják megmondani, hogy véletlenül, vagy direkt süllyedt el. Annak idején utasszállításra, illetve szállítmányozásra használták, és valószínűleg kikerült a forgalomból, és oda vitték a végső helyére, ahol lassacskán több méternyi föld, törmelék került rá, míg végül teljesen a múlt homályába merült, és megépült fölötte a World Trade Center.

Itt lehet megnézni egy videót a roncsról:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás