promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Micsoda szégyen: már patkányinváziótól retteg a mocsokban fetrengő Párizs
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A fények és a divat városaként becézett francia metropolisz most szó szerint a legmocskosabb arcát mutatja a világnak.

Párizs méltán vált az egyik legismertebb európai metropolisszá. Franciaország központja a divat, a kövekbe zárt történelmi emlékezet és a csillogás városa. Legalábbis az volt, egészen a közelmúltig. Most azonban egy egészen másik arcát mutatja meg a világnak, amire talán kevésbé lehetnek büszkék lakói.

Megannyi romantikus sétára alkalmas, dallamos nevű utcácska, csodálatos sugárutak és a lépten-nyomon előbukkanó hangulatos kávézók, ahol andalító sanzonokat hallgatva kortyolgathatjuk kávénkat, alighanem ilyen kép él az emberekben erre a csodálatos településre gondolva. A franciák öntudatossága azonban az Ap News szerint most egy kicsit belerondított ebbe a csodás képbe, szó szerint.

A kormány által bejelentett nyugdíjreform réme valósággal sokkolta a jogaikra büszke nemzet tagjait. A javaslat szerint az eddigi 62 évről 64 évre emelkedne a kötelező nyugdíjkorhatár és ezt nagyon nehezen tudják megemészteni az emberek, de az igazi piszkos bomba csak ezután robbant. Kiderült, hogy a nehéz munkakörülményekre tekintettel már 57 éves korukban nyugdíjra jogosult kukásokra is vonatkozna a 2 éves emelés, azaz 59 éves korukig kellene dolgozniuk. Ezt a felháborító jogsérelmet nem is tűrték sokáig, hanem általános sztrájkba kezdtek.

A munkabeszüntetés már több, mint két hete tart és bizony, ha a szemetesek sztrájkba kezdenek, akkor azt mindenki megérzi. A szagát legalábbis egészen biztosan. Párizsban lassan kezd mindent elborítani a hegyekben álló szemét, elviselhetetlen bűz terjeng a levegőben, a Politico híradása szerint pedig lakosok már egy eljövendő patkányinvázió rémétől rettegnek. Ha sokáig így marad a helyzet, akkor a fények városa kifejezés helyett sokkal helytállóbb lesz a mocsok városa, a romantikára vágyó utazók helyét pedig szépen lassan átvehetik a semmitől sem félő kaland turisták.

A városháza rendőrfőnöke, Laurent Nunez is megelégelte az áldatlan állapotokat és elrendelte a minimális szolgáltatást biztosítását. A kukások biztosan nem fognak örülni ennek, de a többiek talán fellélegezhetnek kicsit. A sztrájk persze ezzel még nem ér véget, a franciák mindig is híresek voltak arról, hogy a végsőkig is hajlandóak elmenni az igazukért.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás