promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ebbe belebukhat az Adidas? Botrányos, ami velük történt
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Aligha erre számítottak a történet kezdetén.

A német sportszergyártó cégcsoport, az Adidas a világ egyik legsikeresebbje. Milliók hordják az általuk készített cipőket és egyéb ruhadarabokat, a nevük pedig garancia a minőségre, pont ezért szeretnek annyira együttműködni velük a zenei élet és a sport kiemelkedő sztárjai. A legtöbbször mindkét fél nagyon jól jár ezzel, de azért akadnak kivételek. Most nagyon úgy tűnik, hogy a ruházati gigász alaposan befürdött, amikor egy sikeresnek indult együttműködés valóságos rémálommá vált.

Pedig minden olyan szépen indult, amikor az Adidas és Kanye West megállapodott közös, üzleti együttműködésükről. A ruházati vállalat óriási szakmai tapasztalatát, gyártási és értékesítési lehetőségeit, míg a zenei élet fenegyereke a nevében rejlő vonzerőt adta bele a közös munkába. Elsőre mindenki úgy gondolta, hogy ennél nem is kell több, adott a siker és csak a befolyó milliárdok közös számolgatására kell készülniük. Azonban az élet és Kanye West közbeszólt.

A rapper soha nem tudott lakatot tenni a szájára, de eddig mindig megúszta ezt különösebb arcvesztés nélkül. Amikor azonban olyat talált mondani, amit sokan antiszemitának bélyegeztek, egy emberként háborodott fel a nyugati világ és innentől nem volt megállás a lejtőn. A korábbi népszerűségét pillanatok alatt lenullázó sztárt ugyan sokan próbálták védelmükbe venni, pechjére jóval többen voltak azok, akik ellene fordultak.

A kitaszítottá vált rapper innentől kezdve már nem az a megállíthatatlan pénztermelő gépezet volt, mint korábban. Sorra pártoltak el tőle korábbi támogatói és mondták fel a vele való üzleti partnerségüket.

A Telegraph szerint az Adidas sem járt sokkal jobban, hiszen a sztárral közösen létrehozott termékcsaládjuk, a Yeezy, kínosan nagy bukássá vált. Kanye népszerűségvesztése azt eredményezte, hogy a korábban legyártott cipők mind a német vállalat nyakán maradtak. Körülbelül 1,2 milliárd euró értékű cipőről beszélhetünk, ami még az Adidas léptékével mérve is elképesztő összeg.

Hiába bontották fel szponzori szerződésüket még tavaly októberben a rapperrel, ettől még a cipőgondjuk nem oldódik meg. A cég közleménye szerint, ha nem sikerül túladniuk a cipőkön, akkor 30 év óta először vesztességesek lesznek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás