promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy nyugdíjas bácsi a világ legkeményebb bűnözője? – vagy csak túl sok Szökést nézett unalmában
Borítókép:  Képünk illusztráció. Forrás: Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A rendőrség is tanácstalan volt, ilyen bűnözőt még a tévében sem láttak. Egy biztos, nem a meggazdagodásra hajtott.

A pénz nem boldogít, tartja a mondás, de azért jó, ha van. Ezzel aligha tudnánk vitába szállni, az viszont már kérdésesebb, ki hogyan szeretne hozzájutni. A hosszú és fárasztó munka sokak szerint nem elég kifizetődő, ezért amióta világ a világ, akadnak olyan emberek, akik erőszakos, vagy trükkös módon a mások pénzéhez próbálnak hozzájutni. A rendőrség igyekszik gyorsan lefülelni a megtévedt rosszfiúkat, de néha még őket is érik meglepetések.

A bűnös pénzszerzés kétségkívül legromantikusabb módja a bankrablás. Megszámolni sem tudnánk hány könyv és film dolgozta fel ezt a témát akciódús, elgondolkodtató, néha kifejezetten véres, időnként agytekervényeinket megdolgoztató, vagy pedig kifejezetten humoros formában.

Az a legérdekesebb az egészben, hogy a bankrablókra a legtöbb ember valahogy nem is tud igazán haragudni. Sokan egyfajta modern Robin Hoodként tekintenek rájuk, akik elveszik a gazdag bankok pénzét, és bár ritkán szokták odaadni a szegényeknek, még ezt is elnézik nekik.   Amikor már azt hisszük, hogy mindent láttunk és hallottunk, ami csak bankrablás kapcsán elképzelhető, az élet mégis ránk cáfol. A közelmúltban az NBC News híradásában olyan esetről olvashattunk, ami sokakat megdöbbentett.

A 65 éves Donald Santacroce egyik reggel kényelmesen besétált a Salt Lake City-ben található Wells Fargo Bankba, ahol az egyik pénztárosnak átadott egy cédulát. A papíron mindössze ennyi szerepelt: "Kérem, bocsásson meg a tettemért, de ez egy rablás. Kérem adjon nekem 1 dollárt, köszönöm."

A bank alkalmazottai nem akartak hinni a szemüknek, azt hitték, ez valami bizarr tréfa, ezért szó nélkül odaadták a kért összeget és megkérték, hogy távozzon, ő azonban maradt. A rendíthetetlen, nyugdíjaskorú elkövető megismételte, hogy ez nem vicc, hanem tényleg egy valódi bankrablásról van szó, tehát hívják ki a rendőrséget, ő pedig nem megy el, amíg ki nem érkeznek a helyszínre. Ezután kényelmesen helyet foglalt a várócsarnokban a rend éber őreinek érkezését lesve.

Az egyenruhások elég sokáig várattak magukra, ezért a bácsi még morgolódott is egy sort, hogy mi tarthat nekik ennyi ideig, de végül teljesült furcsa vágya és a kiérkező rendőrök valóban letartóztatták.

Senki sem tudja, mi volt a célja a furcsa akcióval, de annyit elárult, hogy mindenképpen szövetségi börtönbe szeretne kerülni, és ezért bármire hajlandó. Ha kiengedik, keres magának egy másik bankot és azt is ki fogja rabolni.

Ki érti ezt? Még az igazi bűnözök között is kevesen annyira kemények, hogy önszántukból akarjanak a rácsok mögé kerülni. Lehetséges, hogy odakint nincs hol laknia, vagy nem jut elegendő ételhez? Esetleg csak arról van szó, hogy túl sokat nézte korábban a Szökés című sorozatot és megérintette a börtönromantika semmihez sem hasonlító varázsa?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás