promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy trükkös bűnöző tartotta rettegésben a magyar vasútállomást – neked is a pénzed bánhatja, ha nem figyelsz
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A bűnöző épp a debreceni pályaudvaron lesett a következő áldozatára.

A magyarok többsége úgy gondolja, hogy őket aztán nem tudja csőbe húzni egy zsebtolvaj. Ez bizony rossz taktika, mert pont így leszünk könnyelműek. Sokszor mutatták be azt is az interneten, hogy ezek a bűnözök mennyire felkészültek, és ha nem vigyázunk jól a pénztárcánkra, vagy az okostelefonunkra, akkor belőlünk is lehet áldozat.

Vannak még olyan esetek is, amikor az illető azt hiszi, csak szimplán az értéktárgya kiesett a zsebéből, valahol esetleg ottfelejtette, és nem tesz feljelentést. Pedig ilyenkor tényleg lehet a legrosszabbra gondolni, vagyis hogy észrevétlenül kizsebeltek minket.

A debreceni vasútállomáson már nagyjából tavaly május óta dolgozott egy elég trükkös zsebtolvaj. Ekkor érkezett az első bejelentés a rendőrségre: a sértett táskájából eltűnt a pénztárcája, a benne lévő készpénzzel, bankkártyával, valamint iratokkal együtt.

A gyanú szerint az ismeretlen elkövető rendszeresen járt Debrecenbe portyázni és gondosan odafigyelt arra, hogy észrevétlenül, nagyrészt tömegben kövesse el a bűncselekményeket. A nyomozók rendkívül kitartóak voltak: részletes adatgyűjtéseket tartottak, tanukat hallgattak meg és végül összeállt a pontos személyleírás a feltételezett elkövetőről.

Az 52 éves nyírbátori férfi éppen terepszemlét tartott, amikor múlt hét csütörtökön lebuktatták.

A zsebtolvaj nem akarta húzni az időt, inkább mindent bevallott. A rendőrség nyilvánosságra hozta, hogy az elkövető összesen 10 Debrecenben történt zseblopással hozható kapcsolatba, de volt olyan eset is, hogy az egyik eltulajdonított bankkártyával pénzt fel egy ATM-nél. Ez szintén nagy könnyelműségre vall valakinél, mert valahova fel lehetett írva a PIN-kódja, ráadásul nem is tiltatta azonnal a kártyáját, amikor eltűnt.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás és információs rendszerrel elkövetett csalás bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást.

Egy zsebtolvajt bár elfogtak, de legyünk óvatosak, mert van még belőlük elég.

[[vid1]]  

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás