promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hihetetlen: ez a férfi kiérdemelné a világ legpechesebb embere címet
Borítókép:  Profimedia.
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Azt mondhatnánk, hogy ilyen a mesében sincs, de sajnos van.

Az ember és állatok közötti viszony régóta problémás kérdés. Nagyon sok olyan faj van, amely a túlzott vadászat, vagy élőhelyük visszaszorulása miatt halt ki, vagy került a kihalás szélére és persze olyan esetek is akadnak, amikor mi magunk húzzuk a rövidebbet.

A 72 éves kenyai Mzee Musili Musembi eseténél semmi sem példázza jobban, hogy milyen veszélyek leselkedhetnek ránk a vadvilágban, ott, ahol mi még mindig csupán megtűrt vendégek vagyunk és a természet az igazi úr. Ráadásul megmutatja, hogy néha a valóság bármely filmnél kegyetlenebb tud lenni, olyan fordulatokat tartogatva számunkra, amelyek még a legjobb amerikai alkotásokat is kenterbe verik.

A 6 gyermekes édesapa első összeütközése a természettel 3 évvel ezelőtt történt. A Newsweek híradása szerint egy hiéna támadt az állataira, egy tehenet megölt és a többi is komoly veszélyben volt, ezért hatalmas bátorságról téve tanúbizonyságot Musembi megpróbálta elkergetni a ragadozót. Sikerrel járt ugyan, de közben maga is súlyosan megsérült, a kezét megharapta a felbőszült hiéna.

Joggal gondolhatnánk, hogy ennél több szörnyűség már nem érhet egy embert ilyen rövid idő alatt, de sajnos alaposan tévednénk. Alig három évvel a szörnyű támadást követően ismét szembekerült a természet vadságával, és most már esélye sem volt a menekülésre. Egy elefánt halálra taposta a szerencsétlen férfit.

A rémisztő eset a Tsavo East Nemzeti Park területén történt, amely rengeteg vadállatnak ad otthont, többek között elefántok, orrszarvúak, bivalyok, oroszlánok, leopárdok, vízilovak és krokodilok lakják. Idilli hely az állatoknak, ám a lehető legveszélyesebb hely az embereknek. Itt tényleg minden lépésünkre vigyázni kell, hiszen a természet csodálatos, de nagyon szeszélyes, éppen úgy, mint a vadon élő állatok. Könnyű őket feldühíteni, akkor pedig nem biztos, hogy elegendő szerencsénk lesz a meneküléshez.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás