promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rémálomba illő eset: egy egész város esett áldozatául a gombáknak
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Aligha erre számítottak, amikor megtudták, hogy mi épül a szomszédban.

A gomba szó hallatán sokakban egy finom ebéd képe dereng fel, másoknak a felettébb kellemetlen és nehezen gyógyuló betegségeket juttatja az eszükbe, míg a sorozatok rajongói egyből fedezéket keresnek. A The Last of Us című alkotásban ugyanis az emberiség végzetét nem más jelenti, mint egy nagyon agresszív gombafaj, amely átveszi az irányítást az emberek felett, lényegében egyfaja zombivá változtatva őket.

Az az eset, amelyről a BBC hírt adott, a közelmúltban történt a nagy múltú Jack Daniel’s egyik Tennessee-ben zajló építkezésének közelében és alighanem sokakat alaposan megrémisztett. A várost ugyanis szó szerint ellepte a fekete gomba.

Elég gusztustalanul hangzik ugye? Élőben valószínűleg még sokkal rosszabb volt a látvány, amin az sem változtat sokat, hogy a lakosságnak nincsen semmi komoly oka az aggodalomra.

A rendkívül költői, Baudoinia compniacensis névre hallgató és növekedéséhez az etanol gőzét hasznosító gombatörzs tagjait nem csupán a szeszfőzdék, de pékségek is előszeretettel használják. A Jack Daniel’s esetében a whisky készítéséhez van szükségük rá, a problémát az okozta, hogy a gomba az alkoholgőzzel együtt kijutott a szabadba, ahol gusztustalan fekete rétegként tapadt meg a házakon és egyéb felületeken.

Az okozott károk miatt nagyon dühösek a környéken lakók. Egyikük ügyvédhez is fordult, jogi keresetének pedig helyt adtak, így – legalábbis étmenetileg - le kellett állítani az építkezést. Többen is kérték, hogy a gyár szereljen fel megfelelő minőségű szűrőrendszereket, akkor a jövőben elkerülhetőek lennének az ilyen balesetek.

Belegondolni is szörnyű, milyen érzés lenne, ha egy nap arra ébrednénk, hogy az ablakon kitekintve mindent vastagon borít a fekete gomba?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás