promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Máig nincs magyarázat arra, ami március 6-án történt egy vendéglőben, amikor az emberek fizetni szerettek volna
Borítókép:  Képünk illusztráció. Forrás: Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Még ma sem tudják biztosan, mi lehetett az oka.

Kevés élvezetesebb program van annál, mint amikor egy fárasztó hét után lehetőségünk van végre kimozdulni otthonról kicsit és elmenni egy jó étterembe. Az egyetlen rossz érzés egy ilyen kaland után akkor szokta elfogni az embert, amikor a fizetésre kerül a sor, főleg, ha egy jó nevű és drága helyre ültek be. Ilyenkor már csak a csoda mentheti meg a pénztárcánkat, márpedig nagyon úgy tűnik, hogy csodák igenis vannak, igaz nem Magyarországon, hanem sok ezer kilométerre tőlünk, a világ túlfelén.

Az Independent adott hírt arról, hogy filmszerűen hihetetlen dolog történt azokkal a szerencsésekkel, akik március 6-án a Sydney-ben található Nobu étteremben vacsoráztak. Amikor a vacsorájukat befejezve fizetni akartak, akkor tudták meg, hogy valaki már rendezte a számlájukat. Mindenkiét, aki éppen ott tartózkodott és ez bizony jó sokba kerülhetett a titokzatos jótevőnek.

A Nobu híres borsos árairól, itt ugyanis egy hétfogásos menü fejenként több mint 40 ezer forintnak megfelelő összegbe kerül.  Ezek után sokakban jogosan merülhet fel a kérdés, hogy miért éppen ebben az elegáns japán étteremben akarna valaki jótékonykodni? Hiszen ide szegényebbek eleve nem is járnak.

A rejtélyes ismeretlen nevére és tettének motivációjára valószínűleg soha nem fog fény derülni, azonban biztosan nem volt hiábavaló. Ahogy azt az éppen ott vacsorázó ausztrál műsorvezető, Sami Lukis is megerősítette. Elmondása szerint furcsállották azt, ami történt, de ahogy az twitter bejegyzéséből is kiderül, az esetet követően a számláján szereplő összeget felajánlotta jó célra. A hírek szerint nem volt egyedül, több vendék is hasonlóan tett. A titokzatos jótevő talán éppen ezt szerette volna elérni, hogy felhívja a figyelmet az adományozás fontosságára.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás