promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hihetetlen, ezzel az eszközzel végre szabadon mobilozhat minden magyar
Borítókép:  Képünk illusztráció. Forrás: Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Akinek fontos a szabadság, annak ez a kütyü lesz a legjobb barátja.

Napjainkban már egyetlen lépést sem vagyunk hajlandóak megtenni mobiltelefonunk nélkül. Hozzászoktunk, hogy mindig ott legyen a zsebünkben ez a hasznos kis eszköz, mellyel bármikor szabadon tudunk beszélni, üzeneteket küldeni, vagy akár internetezgetni. A buszon, a parkban sétálva, vagy akár kirándulás közben is. Feltéve persze. ha nem megy el közben a térerő.

A legszörnyűbb dolgok egyike, ami manapság megtörténhet velünk az, ha pont akkor megy el a térerő, amikor éppen egy fontos telefon hívás közben vagyunk, vagy pont meg szeretnénk nézni az e-mailjeinket. És hogy mit tudunk ilyenkor tenni? Úgy tűnik, most már erre is van megoldás.

Az ilyen helyzetekben eddig csak a műholdas telefonokra számíthattunk, amelyek azonban nagyon drágák, nehézkesebb a használatuk és egyáltalán, miért kellene még egy eszközt magunkkal hordanunk?

Nagyon úgy tűnik, hogy ezzel a problémával több vállalat is aktívan foglalkozott. A The Verge írása szerint a Motorola most összeállt a rendkívül strapabíró és elnyűhetetlen telefonjairól ismert Bullitt Grouppal, hogy megalkossanak egy apró, de annál hasznosabb eszközt, aminek a segítségével mindannyiunk számára lehetővé válik a kompromisszummentes szabad telefonálás és üzenetküldés. Akár még az érintetlen vadon közepén is.

A Motorola Defy Satellite Link nevű picurka, kulcstartót formázó, 70 grammos kütyü  600 mAh-s akksival rendelkezik és Android, valamint iOS eszközökkel egyaránt kompatibilis. Blutetooth révén kapcsolódik telefonunkhoz, a segítségével pedig képesek lehetünk a műholdas telefonokhoz hasonlóan kétirányú üzenetküldésre, SOS jelzés leadására, sőt még helymegosztásra is.

A 35 ezer km magasságban,  geostacionárius pályán keringő műholdakkal kommunikáló varázslatos kulcstartó ára mindösszesen 99 dollár, amihez még hozzá kell adnunk az előfizetés havi 4,99 eurós díját is, azonban még így is jóval olcsóbb mint egy műholdas telefon.

Nagyon úgy tűnik, hogy a Motorolának sikerült megalkotnia a kiránduló és túrázó emberek új kedvencét.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás