promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megdöbbentő bejelentést tett a világ leghíresebb mobilgyártója, örülhetnek a magyar rajongók is
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Nokia új logóval próbál visszatérni nem csak Magyarországra, de egész Európában is. A 2010-ben a Microsfot hathatós "segítségével" megbukott márka 2014-ig még Komáromban is gyártott telefonokat. 

A 90-es és 2000-es évek első évtizedének legsikeresebb mobiltelefon-gyártója volt a Nokia. A finn cég több sikeres, hagyományos, nyomógombos formátumú készülék piacra dobása után csak későn reagált az okoskészülékek térhódítására. Ugyan a legendás márka próbált reagálni, és látványos újításokat bevezetni, de többek között az N-Gage is megbukott. A döglődő lovat még időben adták el a finnek a Microsoftnak. Azonban a redmondi cég a valaha volt legnagyobb buktáját szenvedte el a Windows-telefonok pályára állításával, a kudarc vitathatatlan volt. A versenytársak reflexív piackövetésével és az apránként csepegtetett innovációkkal nem tudott lépést tartani a Microsoft, és összességében több, mint nyolc milliárd dollárt buktak az azóta már beszüntetett mobilos ágazatukkal. 

A Nokia telefonkészülékes üzletét a HMD Group vette át, amely újra finn irányítás alá került. A Nokia jelenlegi vezérigazigatója a céget már korábban (1990-2000) is szolgáló Pekka Lundmark lett. A vezető pedig 2020-as visszatérése után továbbra is szeretne olyan irányvonalat mutatni, amellyel ismét megtelepedhetnek az emberek zsebében, a mindennapi élet részeként. Ennek egyik első lépése a cég jellegzetes és letisztult emblémájának megújítása lett. Az új logo áthelyezte a Nokiát a 21. századba, remélhetőleg mindez jó ómen lesz a feltámadásban. 

Lundmark elárulta, hogy újra vissza akarnak térni az élmezőnybe, ám nem minden áron. Ugyanis a Nokia új, 5G képes mobiljait immár Európában kívánják legyártatni úgy, hogy a lehető legkevésbé szoruljanak az öreg kontinensen túli alkatrész-gyártókra. Sőt, a finnek a szigorú helyi szabályozás miatt a lehető legzöldebb gyártástechnológia mellett szeretnének pálcát törni. Lundmarkék természetesen tisztában vannak vele, hogy így nem lesznek képesek versenyre kelni az olcsó kínai készülékekkel, és az ő piaci szegmensük inkább az Apple-termékeinek prémium szintjét fogja megcélozni. Mindezen újdonságokról a CNN számolt be vezető cikkében, amely a Barcelonában éppen zajló Mobile World Congress-en került bejelentésre. 

[[nok1]]

Várhatóan az esemény napjaiban bemutatásra kerülnek a Nokia új telefonjainak prototípusai is.  

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás