promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Retró Nokia telefont is találtak egy magyar barlang takarítása közben, és ez még nem minden - fotó
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Pál-völgyi-barlang környékét önkéntesek tisztították meg, és hihetetlen dolgokra bukkantak.

A Pál-völgyi-barlangrendszer Magyarország egyik leghosszabb barlangja, mivel a járatok összhosszúsága meghaladja a 32 kilométert. A turisták ebből 500 métert tudnak bejárni.

A Pál-völgyi-barlang a Duna–Ipoly Nemzeti Parkban lévő Budai-hegységben, Budapest II. kerületében található. A kerület polgármestere, Őrsi Gergely nem olyan rég önkéntesekkel együtt kezdte el összeszedni a szemetet a környéken.

A barlang környéke hirtelen egy időgéppé alakult, mivel az önkéntesek rengeteg retró tárgyra bukkantak.

„Ismét előkerültek >>hulladék régiségek<<, a szokásos 3 forint 10 filléres tej mellett régi szódásszifon, magnókazetta, egy ’Centrum’ elemes kisrádió és hozzá egy 4,5 V-os laposelem, a KGST modellgipsz zacskója, az örök és elnyűhetetlen Nokia 3210-es telefon, egy 1987 szilveszterén lejárt, de bontatlan tőkehalmáj konzerv és a 60-as évek egyik gyermekjátéka, a nyelvnyújtogatós kutyuspersely”

- írta a Facebook oldalán a polgármester.

Aki jól megnézi a képet, az láthatja, hogy az elpusztíthatatlan Nokia 3210-es telefon mellett van egy 3600 forint értékű Pannon GSM felöltőkártya is. A Pannon GSM volt ugyebár a Telenor elődje, amiből most Yettel lett.

Anno rengeteg helyen lehetett ilyen feltöltőkártyát vásárolni. Hátul volt a kód, amivel feltölthettük a mobilunk egyenlegét.

Az NSZK-s tőkehalmáj konzervről is le lehet olvasni, hogy anno 30 forintért vásárolták.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás