promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brutális vonatkatasztrófa történt éjszaka, több tucat már a halottak száma - videóval
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A görögországi halálos vonatbaleset és katasztrófa a magyarok kedvelt nyaralóhelyeihez közel történt . Egyelőre nincs információnk külföldi sérültekről, áldozatokról. 

Egy egész Európát megrázó súlyos vonatbaleset történt éjszaka Görögországban, sajnos szinte biztosra vehető módon emberi mulasztásra visszavezethetően. Egy távolsági, személyszállító vonat ütközött frontálisan egy tehervagonnal. A baleset Lárisza szépséges, Égei-tenger melletti városánál történt. Az utasokkal teli járat Athén felől igyekezett Szaloniki felé, mely a legforgalmasabb és leginkább kihasznált vasúti útvonalnak számít a görögöknél. 

A legfrissebb beszámolók szerint legalább harmincketten vesztették életüket a katasztrófában, amelyben körülbelül háromszázötven fő az érintett. Az első jelentések szerint k9örülbelül kétszázan úszták meg sértetlenül, vagy kisebb karcolásokkal az eseményt. Hozzávetőlegesen nyolcvan súlyosabb, minimum ellátást igénylő sérültről tudni. A BBC szerint alig pár perccel az ütközés után már százötven tűzoltó és negyven mentő dolgozott a helyszínen. A beszámolók szerint még a hajnali órákban is erőn felül teljesítve dolgoztak a mentésben résztvevők. Azonban nyilatkozatok árulkodtak arról, hogy szinte csak halottakat sikerült kihúzni a roncsok közül, így alighanem az életüket vesztő száma tovább fog növekedni a hivatalos bejelentéseket követően. 

„Soha életemben nem láttam ilyet. Tragikus. Öt órával később is holttesteket találunk"

- kesergett egy mentős az AFP helyszíni riporterének. 

Az utasok közül a többség sokkos állapotban hagyta el a környéket, csak nagyon keveseket sikerült megszólaltatni. 

„Rettenetes másodpercek voltak. Átfordult a kocsink, majd az oldalunkra estünk, és a zűrzavar abba maradt. Aztán pánik támadt. Kábelek, tűz mindenhol. A tűz azonnali volt. Ahogy megfordultunk, kigyulladtunk. Tűz volt jobbra és balra.”

- számolt be az átélt horrorról egy idősebb férfi túlélő. 

A média és az illetékesek egyelőre csak találgatni tudnak a kiváltó okokról, ám az garantáltnak tűnik az elmúlt évek legsúlyosabb európai vonatkatasztrófája után, hogy Görögországban súlyosan felül kell vizsgálni a vonatközlekedést és a helyi érintett infrastruktúrát. Kiváltképp, hogy lassan közeledik a nyári szezon, amikor turisták milliói keresik fel az országot. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás