promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A rettegett orosz atomvonat elindult az ukrán front felé, és egy atom-tengeralattjáró is elhagyta bázisát – megnőtt a nukleáris csapás esélye
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Putyin elnök talán nem blöfföl egy kisebb atomcsapással.

Miközben a világ az orosz-ukrán háború mielőbbi befejezését várja, elemzők inkább a harcok eszkalálódására számítanak. Ezt mutatja az is, hogy Putyin elnök részleges mozgósítást rendelt el, most pedig elindította a front felé a rettegett „atomvonatot”.

Ez az orosz védelmi minisztérium 12. főcsoportfőnökségéhez tartozik, amely kifejezetten a nukleáris fegyverek tárolására, fenntartására és ellátására specializálódott. Katonai szakértők szerint az ő mozgósításuk egy magas fokú nukleáris készültség elrendelésének a jele lehet.

Nem tudjuk, hogy Putyin valóban képes lenne-e egy kisebb hatótávolságú és pusztítóerejű taktikai atomfegyvert bevetni Ukrajnában, vagy pedig ügyesen blöfföl, hogy a nyugatot is sakkban tartsa. Az ominózus tehervonat megjelenésével sajnos a nukleáris csapás esélye valamelyest növekedett.

A vonat mozgását természetesen nem lehet titokban tartani, így a szakértők könnyen megállapíthatták, hogy a kocsikon BPM-97 páncélozott szállító járművek és más katonai járművek voltak láthatók.

Ha mindez nem volna elég, a NATO a Fehér-tengeren is mozgolódást jelzett, az orosz Belgorod atom-tengeralattjáró elhagyta ottani bázisát, és egyelőre ismeretlen cél felé tart. Hordozhat azonban a fedélzetén a Poseidon torpedó-drónokból, amelyek több száz méteres radioaktív szökőárral képesek lakhatatlanná tenni a part menti településeket.

Az oroszok egyre kevésbé tűnnek szívbajosnak, kijelentették például, hogy az atomfegyverek használatára éppen az Egyesült Államok teremtett precedenst 1945-ben, amikor letarolta Hirosimát és Nagaszakit, míg a Putyinnal szövetséges Kadirov csecsen hadúr kifejezetten szorgalmazta egy kisebb nukleáris fegyver bevetését Ukrajnában.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás