promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Felbukkant egy régen látott rém, fotó is van róla – bajt hozhat az emberekre
Borítókép:  Profimedia (képünk csak illusztráció!)
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mexikóban szupervasút épül, nem mindenkinek tetszik.

Nyugodtan mondhatjuk, hogy minden országnak megvan a maga szörnye, réme, amelyektől retteghetnek a lakosok, miközben a külföldiek jóleső izgalommal olvashatják a róluk szóló történeteket. Majdnem nekünk is lett egy ilyen, ám a magyar Fanyűvőről hamar kiderült, hogy csak egy méretes kacsa.

Mexikóban azonban valóban élhet egy ijesztő erdei manó, hiszen maga a közép-amerikai ország elnöke számolt be róla nemrég. Andres Manuel López Obrador még a Twitterre is kitett egy fotót, amelyen a sötétben, egy fa tetején kapaszkodik egy világító szemű lény.

Már az őslakosok is ismerték, a maják alux néven emlegették ezt a mitikus teremtményt, és egyfajta szellemnek tartották. Szoborábrázolásai is fennmaradtak a nagyjából térdig érő törpének, amely csak ritkán mutatkozik meg a maga fizikai valójában.

A maják hiedelme szerint az alux nem különösebben veszélyes, sőt többnyire segítőkész. Amikor valaki létrehozott egy gazdaságot, a törpe 7 éven keresztül járult hozzá a bőséges terméshez, elhozta az éltető esőket, éjszakánként pedig a farm körül járőrözött, hogy elriassza a ragadozókat és tolvajokat. Az idő leteltével azonban képes volt rengeteg csínyt is elkövetni, főleg akkor, ha nem jutalmazták meg a szorgos munkájáért.

Most úgy tűnik, hogy a 69 éves Obrador elnök nem viccelődött a fotó közzétételével, hanem szentül meg van győződve arról, hogy a rejtélyes manó látható a képen. A fantasztikus találat egyébként egy mérnöktől való, aki egy új vasútvonalon dolgozik Mexikó elhagyatott, erdős vidékén.

A mexikóiak tavaly jelentették be, hogy szupervonatot vezetnek a hajdani Maja Birodalom szívébe, a dzsungelben lévő látnivalókhoz. A megaprojekt ellenzői tudták, hogy mindez károsan fog hatni a háborítatlan környezetre, ám azt nem sejtették, hogy a munkálatok az aluxot is kiugrasztják a bokorból. A törpe talán tiltakozni akar az élőhelye megbolygatása miatt?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás