promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
UFO száguld egy vakmerő szelfin, pedig hőlégballonnak hazudták
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A NORAD és a Pentagon még rajta van a hőlégballon/UFO ügyön, ami megmérgezte az amerikai és kínai viszonyt. Most az amerikai védelmi minisztérium rágódik egy olyan képen, amelyet még a hónap elején készítettek a CIA egyik korábbi kedvenc játékszerének segítségével. 

Hatalmas felzúdulást keltett a hónap elején, hogy egy vagy több kínai eredetű léggömb sértette meg az Egyesült Államok és Kanada légterét. A NORAD-en keresztül a két ország tulajdonképpen fúzióban védi egymás légterét. Ám míg a mindig is nyugodtabb északi szomszéd próbálta nem túl nagydobra verni az eseményt, addig Washingtonban máris felerősödött és arcátlan kínai kémkedésről beszéltek. 

Ugyan a népköztársasági kormány eleinte elzárkózott bárminemű felelősségétől, de amikor már tagadhatatlan volt az incidens, elismerték, hogy valóban Kínáé a szinte azonosíthatatlan objektum, ám az békés, csupán meteorológiai célú. Sőt, az illetékes felsővezetés azt is elárulta, hogy tulajdonképpen szegény UFO csak eltévedt, ám valós veszélyt nem jelentett. 

Pár nap követés után azonban a NORAD nem kegyelmezett, és biztonságos területen, az Atlanti-óceán felett kilőtte a voltaképpen ismeretlen szerkezetet. Ami egyébként a légiközlekedést nem veszélyeztette, lévén jóval a kereskedelmi utasszálító gépek útvonala felett szédelgett. Az UFO közvetlen közelről megejtett nyomon követését egyébként nem egy-egy drága Hornet vagy Nighthawk végezte. A védelmi minisztérium ezt a munkát egy jól bevált "harcostárs", a Lockheed által gyártott U-2-ese végezte. A CIA általi kémkedésre szánt eszközzel még a szárazföld felett randevúzott a legendás repülő. A pilóta pedig egy remek fénykép készítésével köszöntötte az ismeretlen masinát. 

A BBC értesülése szerint a Pentagon illetékesei kézről kézre adják a felvételt, amely állítólag a "cégen" belül legendás státuszt kapott. Állítólag a roncsok teljes körű kielemzése hamarosan véget ér. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás