promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Titkos üzenetet kódolhattak III. Károly pénzérméibe, az angolok máris megőrülnek értük
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Korona nélkül ábrázolják az uralkodót.

Angliában lassan minden III. Károly király koronázása körül forog, ami nem is csoda, hiszen a szigetlakók hét évtizede nem láttak ilyen csodát. A májusi ceremónia abból a szempontból is jól jön az udvarnak, hogy eltereli a figyelmet Harry herceg januárban megjelent botránykönyvéről.

Az Egyesült Királyságban élőknek lassan új pénzeket is meg kell szokniuk, hiszen egymás után érkeznek a Károly portréjával ellátott bankjegyek és érmék. Az egyik új fizetőeszköz kapcsán pedig egy meghökkentő leleplezés történt nemrég a közösségi médiában.

A sasszemű britek ugyanis kiszúrták, hogy valami nem stimmel az 50 pennys érmével. Ezen az új uralkodó bal profilját láthatjuk, és néhányan úgy gondolják, hogy az arcképen egy furcsa ábra is el van rejtve.

Mégpedig egy madárka, amely Károly fülén látható, bár lehet, hogy a király hallószervének egyszerűen ilyen a formája, hiszen a fotókon is kivehető ugyanez a „motívum”. A szemfüles alattvalók szerint a szárnyas éppen az uralkodó fülébe súg valamit, ami annak a jelképe, hogy Károly hallgat a természetre, szívén viseli a környezet sorsát.

Az érmét egy bizonyos Martin Jennings tervezte, és most javában folyik a vita arról, hogy szándékoltan komponálta-e bele a madarat a képbe. Elképzelhető, ám ha így van, akkor egyáltalán nem akarhatta, hogy lelepleződjön, és ilyen nagy ügy kerekedjen az egészből. Azt nem tudni, hogy Károly mit szól a dologhoz, de az érméi máris nagy népszerűségnek örvendenek a gyűjtők körében, hiszen korona nélkül ábrázolják az uralkodót.

Képekért KLIKK IDE!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás