promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
„Én azt hittem meghalok!” - Vágó István élete egyik legrosszabb pillanatát élte meg, mikor átverték
Borítókép:  rtl.hu
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Vágó Istvánt a saját műsorában verték át; nem is egyszer.

Az RTL Klub saját készítésű műsora volt a Kész átverés, ami 1997 novemberében indult el. Az első adásokról azonban semmi információnk nincsen - hogy ki volt a műsorvezető, kiket vertek át -, csupán annyi, hogy kezdetben még hetente (minden szombaton) jelentkezett egy 30 perces adással.

Aztán a csatorna 1998 decemberében átállt a havi egy adásos rendszerre, amikor is 90 percbe vágták össze az anyagokat. Ebből 3 adás készült, amit Reviczky Gábor vezetett. Azonban csak akkor vált igazán ismertté és népszerűvé, mikor Bochkor Gábor és Boros Lajos vezetésével teljesen átalakult a műsor. A legendás páros 1999. május 1. és 2001. május 26. között, összesen 23 adásban vadászott a hírességekre, akiket különböző szituációkban átvertek.

Mivel akkoriban a Legyen ön is milliomos is nagy sláger volt, így az ország kvízprofesszora, Vágó István sem tudta elkerülni a sorsát. Bochkor Gábor és Boros Lajos zseniálisan használták ki a műsor azon hibáját, hogy nem volt játékos válogatás, és egy játékos annyi ideig ülhet akár némán egy kérdés felett, ameddig csak akar. Hiszen a műsor szabályzatában nem volt időkorlát a kérdésekre, a jázékosok olykor hosszú perceket, sőt néha egész adásokat elmélkedtek egy-egy rafinált kérdés felett. Elég csak egy legendás példát említeni, ami viszont nem a Kész átverés része volt. Ebben az adásban volt az a pillanat is, amikor Vágó István már nem bírta tovább idegekkel:

„Én tényleg tökön szúrom magam!”

- hangzik el az alábbi videóban (sajnos a teljes vágat szerzői jogok miatt már nem érhető el).

Vágó István átverése még a műsor kezdeti időszakában történt, amikor beült elé Csaba, és teljesen kikészítette a műsorvezető idegeit. A férfi - aki tanárnak adta ki magát az átverésben - már az első kérdésre sem "tudta" a választ, folyamatosan csak az időt húzta, némán merengett maga elé.

Aztán kénytelen volt felhasználni több segítséget is, először a közönséget kérte meg, hogy segítsenek neki, de a 100 százalékos válasszal sem volt megelégedve, a felezőt is beáldozta. Vágó István többször le akarta állítani a játékot, de Csaba mindig meggyőzte arról, hogy folytassák. A kvízprofesszor Bochkor és Boros műsorában mondta el, hogy miért engedte mindig továbbjátszani a látszólag semmit sem tudó játékost:

„Ez egy borzasztó nehéz helyzet. Azt hiszem, ezzel mindenki előtt bizonyítottuk, hogy nincs játékos válogatás Tehát ide valóban az kerül be, aki egy tulajdonképpen könnyű kérdésre válaszol, és legközelebb ott találkozunk a játszószékben. Tehát nincs kipróbálva, hogy ezek a játékosok például alkalmasak-e maguktól arra, hogy nagy nyilvánosság előtt szerepeljenek - hogy izgulnak, hogy lebénulnak, hogy blokkolnak -, ez ott derül ki, és én azt hittem, hogy ő ilyen. Az egy borzasztó dolog, hogy valaki ott ül, és mondjuk ott előttem elájul. A másik pedig, hogy van ennek a játéknak egy másik szabálya, és nagyon szívesen megmutatnám ezt a felvételt azoknak, akik kitalálták, hogy ha nincs megszabott gondolkodási idő, akkor én tehetetlen vagyok”

- fogalmazott Vágó István, majd Boros Lajos rögtön hozzátette, hogy erre építették az egész átverést.

A kvízmester szerint Bochkor és Boros zseniálisan használták ki akkor a Legyen ön is milliomos hibáit és buktatóit, majd így folytatta:

„Én azt hittem meghalok!”

- Boros ezután megkérdezte tőle, hogy volt-e olyan pillanat, amikor azt érezte, hogy ha lenne nála fegyver, akkor lelövi a játékost:

„Ha lett volna, akkor használtam volna, amikor bejöttök”

Vágó István egyébként többször is átverték a saját műsorában: néhány évvel később Sebestyén Balázs vette górcső alá a kvízprofesszort. Beültetett elé egy olyan játékost, aki hisz a jóslatokban, a számmisztikában. Köztudott, hogy ezekkel a spirituális dolgokkal az őrületbe lehetne kergetni Vágó Istvánt, szóval ebben az esetben nem a műsor, hanem magának a műsorvezetőnek a gyengepontjait használta ki a Kész átverés irányítója.

Érdemes megnézni, hogy Vágó István hogy reagált azokban a pillanatokban, amikor a beépített játékos látszólag az égiek segítségével jutott el 3 millió forintig. Ennek az átverésnek mind a két részét az alábbi videókban nézhetitek meg:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás