promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Miért hívjuk ABC-nek a boltokat Magyarországon? Erre a válaszra tuti, hogy sosem számítottál
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A szó, amely annyiszor elhangzik, és mi azonnal tudjuk, hogy mit jelent, de vajon miből jön?

Vásárlás vagy bevásárlás? Mindig óriási program, mindig nagy gondot jelent, a kovid után egyre jobban kezdtünk rá figyelni Magyarországon is, majd az áremelkedések végképp reá irányították a figyelmünket. Az akciós újságok az életünk egyik legfontosabb olvasményai közé kerültek, és egyelőre ez már csak így megy. Az utóbbi időben pedig mi is egyre többet foglalkoztunk a vásárlás farvízén egyéb érdekes jelenségekkel, pédául azzal, hogy mit jelentenek az egyes áruház- vagy diszkontláncok nevei, de rengeteg termék nevének eredetéről is beszámoltunk nektek, illetve szót ejtettünk az árazáshoz kapcsolódó érdekességekről is, amelyekre nem árt odafigyelni.

De mégis mit jelent az ABC kifejezésünk, amelyet legtöbbször a kisboltokra használunk, ha éppen oda ugrunk le vásárolni?

Az ABC kifejezés részben a latin alphabetum szóból ered, ami igazából a mindenségre szerente utalni, vagyis egy olyan összefoglaló tudásanyagra, amiben tulajdonképpen minden benne van. Részben az ABC is erre szeretne utalni, és itt igazából már be is fejezhetnénk a magyarázatot, ám szorosan kapcsolódik a mozaikszóhoz három alapvető szó is, amely egy kis csavar a történetben, és persze egy nagy érdekesség is.

A legtöbb forrás szerint a szó közvetlen előzménye az Alapvető Beszerzési Cikkek, és pontosan ezen három szó első betűinek összeolvasztásából keletkezett, de vannak más magyarázatok is, ahol a b a boltot is jelenti.

(via Dívány)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás