promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mit jelent az Aldi és a LIDL neve valójában? A magyarok többsége nem tudja a választ
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Valójában erre gondoltatok volna?

Manapság már a márkák, termékek és mindenfajta fogyasztáshoz tartozó dolog az életünk szerves részét képezi, közben mégsem tudjuk, hogy mit jelentenek a márkákhoz vagy éppen a termékekhez tartozó elnevezések. Esetleg azokhoz tartozó elnevezések, ahol a termékeket meg tudjuk vásárolni, be tudunk vásárolni a hétvégén vagy a hétköznapokban.

A LIDL amúgy 2004-ben kezdte meg a működését Magyarországon, tehát azóta találkozhatunk a LIDL-élelmiszerdiszkontokkal lépten-nyomon, de a története Németországban sokkal több évtizedet ölel fel, sőt, még az 1930-as évekre datálódnak a kezdetek, amikor is Joseph Schwarz megnyitotta élelmiszer nagykereskedését, majd nem sokkal rá társult a Südfrüchte Großhandlung Lidl & Co. gyümölcs-nagykereskedéssel. Később Dieter Schwarz folytatta a vállalkozást, majd Ludwig Lidl-től megvásárolta a márkanevet, ami ma is megismerünk már messziről. 1973 ban nyitották meg végül az első olyan diszkontjukat, amit ma is isemrünk.

És mi a helyzet az Aldival?

A cég gyökerei 1913-ig nyúlnak vissza, amikor Karl és Teo Labrecht édesanyja egy kicsiny boltot nyitott Schmonnebeckben. Később a második világháború után kezdődött az igazi terjeszkedés, amikor a fivérek átvették a boltot édesanyjuktól. A név pedig onnan jön, hogy a vállalkozás neve Albrecht Diskont lett a családnév után, majd 1950-re a Ruhr-vidéken már 13 üzlettel rendelkeztek. Az Aldi pedig az Albrecth Diskont rövidítéséből jön, innen erdeztethető tehát a ma is ismert híres márkanév.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás