promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Autós kvíz: tudod, hogy melyik országnak mi a jelzése? Tesztelt magad, hátha összejön a 10/10!
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egyből felismered a rendszámtáblája alapján, hogy melyik országból jött egy autó? Teszteld magad ezzel az izgalmas kvízzel!

A magyar autók rendszámain a bal oldalon ott van egy kicsi H-betű. Ez természetesen azt jelzi, Hungary, vagyis Magyarország, csak angolul. Így lehet megkülönböztetni a kocsikat, hogy éppenséggel melyik országból valók. Életünk során rengeteg ilyen jelzéssel találkozhatunk, sőt, sokan még játékos családi versenyt is csinálnak belőle egy nagy utazás során, hogy ki lát többféle jelzést.

Van, aki a rendszámtábla mellett hasonló, H-betűs matricát is rak a járművére, hogy ott is kiemelje, magyar autóról van szó. Ez amúgy régen volt igazán bevett szokás, manapság sokan csak a rendszámtáblával jelzik ezt. Európában is mindenki így csinálja, hiszen így könnyebb beazonosítani egy adott autót, hogy honnan is jött, melyik országba van beregisztrálva.

Vajon meg tudod mondani, hogy az adott nemzetközi gépkocsi jelek melyik országot takarják? Tedd próbára magad, hátha összejön a 10/10!

Alábbi kvízünkben 10 betűjelzést láthatsz majd, mindegyik egyetlen országhoz tartozik. Vajon mennyit sikerül kitalálnod? Sok sikert:

Tetszett a kvíz? Akkor ezeket is ajánljuk figyelmedbe:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás