promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brutális drágulásra számíthatnak az autósok, aggasztó dolgot mondott egy szakértő
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hamarosan akár négy számjegyű is lehet az üzemanyag ára Magyarországon.

Amikor fixen maximum 480 Ft-ba került Magyarországon 1 liter üzemanyag, már akkor is sokan mondták, hogy ez nem biztos, hogy jó lesz hosszú távon, hiszen ennél jóval drágább a benzin és a gázolaj piaci ára. Ahogy az várható volt, eltörölték ezt a 480 Ft-os árat, és most a piaci árat kell kifizetnünk az üzemanyagért, ami persze rendkívül megemelte az autóhasználat költségeit – sokan inkább úgy döntöttek, hogy le is rakják egy időre a kocsijukat.

Azóta is szakértők tömkelege foglalkozik a magyar, illetve nemzetközi üzemanyagárakkal, és azzal, hogy vajon meddig emelkedhetnek. Egyesek szerint még egyáltalán nem vagyunk a csúcson, hiszen nem olyan jelenleg az európai gazdasági helyzet, hogy bizakodhatnánk, míg mások azt állítják, hogy lassan elkezd szépen beállni az üzemanyag ára – most egy szakértő elég aggasztó dolgot mondott.

Balogh József energiapiaci szakértő szerint vannak olyan töltőállomások, ahol már felkészültek arra, hogy négy számjegyű lesz az üzemanyag literenkénti átlagára, vagyis akár 1000 Ft fölé is emelkedhet az, amennyiért a későbbiekben megvásárolhatunk 1 liter benzint, vagy gázolajat – bár hozzátette, hogy ez szerinte nem reális, ez pedig megnyugtató lehet sokaknak.

Ezek alapján talán az a legjobb megoldás az autósok számára, ha felkészülnek a legrosszabbra, de közben a legjobban reménykednek, hiszen akárhogy is alakul a következő hetekben, hónapokban az üzemanyag ára, a legtöbben valószínűleg kénytelenek lesznek kifizetni azt, akármennyire is sokallják az elkért összeget.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás