promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Drónnal fotózta le az alaszkai alvó hölgyet, lebukott a fotós
Borítókép:  Facebook : Steve Zhelezniak
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Van egy hegy Alaszkában, amit „Alvó Hölgynek” neveznek egy legenda kapcsán, nem pedig az alakja miatt.

A történet úgy szól, hogy ha nyugatra nézünk, a nőt nyugalomban láthatjuk a hegy oldalában. A bennszülött történetek szerint egy hölgyet a törzs egyik tagja eljegyzett, aki nem sokkal az eljegyzés után, de az esküvő előtt háborúba indult, hogy megvédje a törzs többi tagjával a bennszülött törzs faluját.

Azon a napon, amikor vőlegénye elment, megígérte, hogy pontosan azon a helyen fogja várni, ahol tőle a férfi elbúcsúzott.

Sok álmatlan éjszaka után mély álomba merült a hölgy azon a helyen, ahol vőlegénye elvált tőle. Miközben édesdeden aludt, a faluba hír érkezett a harcos férfiak felől, hogy a férfiakat megölték. Látva, hogy milyen nyugodtan alszik, a falubeliek nem tudták és nem is akarták felkelteni. Mivel ott feküdt, aludt, és várta, hogy szerelme visszatérjen alvó hölgynek nevezték el a hegy azon oldalát.

Az internet világában kattintásra terjed a pletyka, pillanatok alatt szárnyra kel egy hazugság. Így történt az alvó hölgy tekintetében is.

Július végén a Sleeping Lady nevét egy megtévesztő, fiktív kép mellé írták, megtévesztve az alvó hölgy történetét ismerő embereket. A kép helymeghatározásánál a Susitna-hegyet jelölték meg és úgy kommunikálták, hogy ez az alvó hölgyről készült drónfelvétel.

A kép világszerte elbűvölte az embereket, de volt egy kis bökkenő. A kép Facebook-bejegyzése azt állította, hogy az alvó hölgy légifotója. Több hozzászóló is megkérdezte, hol készült ez a fotó, ugyanis szeretnék ellenőrizni hitelességét a google térképen. Az alkotó bevallotta, hogy Jean-Michel Bihorel megjegyezte, hogy a fénykép helye „a számítógépemben van”. Ez egy digitális kép volt, amit ő hozott léttre, magyarul nem valóságos.

Bihorel egy párizsi digitális művész, aki ez év januárjában készítette el a „Téli alvás” című képet. Soha nem számított arra, hogy a műalkotás elterjedjen azzal az állítással, hogy a Susitna-hegyről van szó. Más bejegyzések még azt is állították, hogy a művészet egy kirgizisztáni hegyet ábrázol.

„Szórakoztatónak találom, hogy az embereknek hinni tudnak olyan egyértelmű nem valóságos dologban, mint a képem. Úgy gondolom, hogy ezekben a nehéz időkben mindenkinek szüksége van egy kis fantáziára az életében”

– mondta Bihorel. A „Téli alvás” Facebook-bejegyzését „A Sleeping Lady Mountain, Anchorage Alaszkától körülbelül 33 mérföldre északnyugatra” felirattal csaknem 500 ezer alkalommal osztották meg, és körülbelül 50 ezer like-ot kapott.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás