promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Drámai fordulat a Korda-villa ügyében, hogy történhetett ez meg?
Borítókép:  rtl.hu
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Váratlan fordulat Korda Györgyék villája körül.

Korda György és Balázs Klári több évtizednyi üzemeltetés után úgy döntöttek, hogy eladják a II. kerületben található, szállodaként működtetett Korda-villát, mert az elmúlt időkben már egyre nagyobb tehernek érezték a vezetését, és a megemelkedett rezsiárakat sem tudták kigazdálkodni.

2022 januárjában elterjedt a hír, hogy a házaspártól 780 millió forintért vette meg egy cég az több, mint 1500 négyzetméteres, 22 szobás ingatlant, és a telket, akik azután meg is hirdették a Villa Provence nevű beruházást, mely során 7 luxuslakást alakítottak volna ki a szállodából.

Korda György és Balázs Klári az eladást követően nagyban készült a költözésre, egy II. kerületi penthouse lett volna az új otthonuk, azonban még mindig nem költöztek ki a villából. Annak ellenére, hogy elvileg már eladták az ingatlant, december végén ismét felkerült a hirdetés, amiben 1,2 milliárd forintért hirdették a hotelt. Mint kiderült, az előző vevő nem fizette ki a vételárat, így nem jött létre az üzlet.

„Az igazság az, hogy nem adtuk el, mert nem fizettek, mi pedig visszaléptünk. A hirdetést nem mi tettük fel, engedélyt se adtuk rá. Amint ezt megtudtuk, azonnal le is vetettük azt”

- árulták el Korda Györgyék a Mindenségit! című podcastműsorban.

Annak ellenére viszont, hogy a cég végül nem vette meg az ingatlant, a Villa Provence oldalán továbbra is hirdetik a lakásokat. A Blikk talált is egy telefonszámot, amit felhívtak, és arról tájékoztatták őket, hogy

„a lakások értékesítése nagyjából egy hét múlva kezdődik: a legkisebb előjegyezhető otthon 68, a legnagyobb 170 négyzetméter alapterületű, négyzetméterenként 2 millió 180 ezer forintos áron. A tervek szerint a luxusotthonok 2023 decemberére készülnek el”.

Információk szerint a beruházó cég kísérletet tett a tulajdonjog bejegyzésére, ami még mindig folyamatban van, de ha tényleg nem fizették ki a vételárat, akkor a villa továbbra is Korda György és Balázs Klári nevén marad. Erről azonban tájékoztatni kellene a leendő vevőket, akik a villából kialakított luxuslakások iránt érdeklődnek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás