promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Korda György meggyilkolta Balázs Klárit egy szállodai szobában a tengerentúlon - mocskos álhír terjengett a 80-as években a magyar sztárpárról
Borítókép:  TV2 Play
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ha úgy érzed, túlzás a címünk, biztosíthatunk, hogy cseppet sem. Korda Györgyről és Balázs Kláriról meglepően rémisztő hír terjengett az 1980-as években. 

Az utóbbi hetekben a bulvársajó, de még a nagyobb hírportálok is sokat foglalkoztak Magyarország egyik kedvenc sztárpárjával, Korda Györggyel és Balázs Klárival. Mi is több ízben írtunk Kordáékról a napokban, nemrég például a széphangú énekes első feleségéről írtunk.

Elképesztő sztorit mesélt szerkesztőségünk egyik tagja pár évtizeddel ezelőttről. Szinte hihetetlen, de 1986-ban az a hír terjengett, hogy Korda György meggyilkolta a feleségét egy szállodai szobában a tengerentúlon, mi több, kapaszkodjatok meg: lefejezte őt.

A házaspár pár évvel ezelőtt, Hajdú Péter Esti Frizbi című műsorában mesélt arról, hogy az előbb említett gyilkos vicc keringett róluk. Hónapokon át turnéztak a tengerentúlon, mikor észrevették, hogy Boncz Géza és Nádas György egy brutális álhírt terjesztett róluk, miszerint Korda megölte Klárit. 

A hírt pár pillanatra egész Magyarország elhitte, futótűzként terjedt a pletyka, amit végül sikerült ugyan tisztázni, de izzasztó pillanatokat okozott a sztárpárnak.

Emlékszem, drága anyámat csapta földhöz szó szerint a hír, hogy megöltem Klárikát. Két rendőr jelent meg az otthonunknál és engem kerestek. Anyám mondta, hogy külföldön vagyunk Klárival, mire ők közölték vele, hogy az nem lehet, mert én lefejeztem őt. Anyám azt hitte viccelnek vele és rávágta: Ha megölte, jól tette!"

- idézi a Ripost a 2016-os cikkében Korda Györgyöt. 

Az ügyben még a rendőrség is nyomozott, Nádasék pedig pár évvel később vallották be Kordáéknak, hogy tőlük származott az álhír. Az ország Gyuri bácsija végül felhívta az akkori belügyminisztert, hogy hazatérésüket közvetítse élőben a televízió, ellenkező esetben külföldön maradnak.

„Ezen a történeten ma már csak nevetünk, de megélni nem volt egyszerű. Emlékszem, rettegésben töltöttük a hazatérésünkig hátralévő időt"

emlékszik vissza Balázs Klári a történtekre. A Korda-házaspár egyébként remek egészségnek örvend, békében tengetik nyugdíjas éveiket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás