promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az RTL műsorában is szerepelt a nő, aki rakétákkal akarta elpusztítani az Országházat
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Parlamentet fenyegette rakétatámadással a YouTube-on, de a rendőrség nem találta szórakoztatónak a tartalmat.

A Parlament Magyarország egyik leghíresebb és legikonikusabb épülete. Az Országház éppen úgy hazánk fővárosát reprezentáló épületté vált, mint Sir Charles Barry londoni parlamentje a brit fővárosnak. Sem a turisták, de mi főleg mi magyarok nem örülnénk annak, ha levegőbe repülne.

Pedig a rendőrség beszámolója szerint ezzel fenyegetőzött egy magyar nő, aki 2023. január 7-én tett fel erről egy videót a YouTube videómegosztóra. Valaki persze azonnal felfigyelt, hogy mire van szó a felvételen, és értesítette a hatóságokat.

Feljelentését a XVIII. Kerületi Rendőrkapitányságon tette meg, ahol közveszéllyel fenyegetés bűntett miatt rendeltek el nyomozást. A nyomozók azonosították a felvétel feltöltőjét, akit nem találtak bejelentett lakcímén és vélt tartózkodási helyein, de telefonon végül elérték.

A nő azt mondta, hogy külföldön van, a fővárosi rendőrök azonban aznap este a Nyugati pályaudvaron fogták el. A 41 éves K. Mercédeszt a XVIII. Kerületi Rendőrkapitányságon január 8-án közveszéllyel fenyegetés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vették.

Közben már többen megerősítették, hogy arról Kaffka Mercédeszről van szó, aki anno az RTL egyik műsorában, az X-Faktorban is feltűnt. Bár három igennel tovább jutott, de az RTL-hez eljutott egy videó, amin Mercédesz fizikailag bántalmazta a párját.

„Az RTL Magyarország teljes mértékben elhatárolódik az olyan típusú megnyilvánulásoktól, amelyek Kaffka Mercédesszel kapcsolatban a napokban nyilvánosságra kerültek”

- idézte anno a Blikk a közleményt.

A rendőrség szerint a gyanúsított tagadta a bűncselekmény elkövetését, azt mondta, „ő csak szórakoztató jelleggel készíti a videóit”.  Mivel elfogásakor néhány gramm kábítószergyanús anyagot találtak nála, emiatt is eljárás indult.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás