promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elképesztő furfangok az autó ajtókilincsével, amiket biztos nem ismertél, és emiatt foghatod is a fejed
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Megkönnyíti a vezetést, parkolást.

Az autó már a megjelenésekor státuszszimbólumnak számított, és ma is szükséges bizonyos jövedelemszint ahhoz, hogy valaki megengedhessen magának egy járgányt. Különösen a mai időkben, amikor az üzemanyagár-sapka eltörlése miatt alaposan megdrágult a tankolás.

De vajon jól ismerjük-e az autónkat, tudjuk-e, hogy mi mire való rajta? Alighanem sokan jártak már úgy, hogy csak hónapok elteltével jöttek rá, hogy van ülésfűtésük is, vagy pedig az okostelefonjuk Bluetooth segítségével képes rákapcsolódni a kocsijukra.

Hasonló a helyzet egy olyan egyszerű elemmel is, mint például az ajtónyitó kilincs. A közösségi médiában futótűzként terjed mostanában az a videó, amely megmutatja, hogy mi mindenre jó még – természetesen a kocsi kinyitása mellett.

A visszapillantó tükröket például úgy érdemes beállítani, hogy az első ajtók kilincsei a bal vagy jobb alsó sarkaiba essenek, mert úgy biztosítanak tökéletes rálátást a mögöttes forgalomra. Ugyanilyen érdekes, hogy parkolás közben addig kell hátramennünk, amíg az első ajtó kilincsének képe nem metszi a járdaszegélyt, és utána már tekerhetjük is a kormányt, hogy párhuzamosan beálljunk.

Amikor álló autóhoz közelítünk oldalról, akkor addig érdemes előre mennünk, amíg a motorháztetőnk vonala a másik jármű kilincsével egy vonalba kerül. Ekkor biztosan nem koccanunk neki. Ugyanígy, sima beparkolásnál annyira álljunk a szomszédos autó mellé, hogy az ablakunk alsó széle egy vonalba essen a másik kocsi kilincsével, mert így biztosan nem nyitjuk rá az ajtónkat.

Ha az elektromos indítókulcsunk nem nyitja az ajtót, akkor egyszerűen csak piszkáljuk le vele a kilincs hátsó részét, mert ott lesz elrejtve a kulcslyuk, amelyet aztán manuálisan ki tudunk nyitni.

Végezetül még egy okos és hasznos trükk: tolatásnál a hátsó ajtókilincset figyeljük a visszapillantó tükörben. Amikor a kilincs képe metszi a járdaszegélyt, akkor megállhatunk, mert már csak 30 centire vagyunk a szegélytől, amelyre így nem futunk rá.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás