promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Erős idegzetűeknek: az imádkozó sáskára másképp fogsz tekinteni a sokkoló videó után
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Magyarországon is honos sáska (Mantis religiosa), vagy ájtatos manó a rovarok osztályába tartozó fogólábúak rendjének tagja. 

A meleg és száraz területeket szereti ez a rovar, ami megtalálható Közép-Európában, így hazánkban is, számos alfaja szinte valamennyi kontinensen előfordul. Gondoltad volna, hogy a sáska nem is a sáskákkal van rokonságban, hanem a csótányokkal és termeszekkel?

A muszlim hagyományok szerint a sáska a fogólábaival mindig Mekka felé mutat.

Hazánkban az imádkozó sáska védett állat, sőt még díjat is nyert, ugyanis 2012-ben az év rovarjának választották. Leginkább zöld színben ismerhetjük, de van barna változata is. Jó rejtőzködő képességei vannak, alkalmazkodik a növények színéhez, így nehéz észrevenni.

De jöjjön a horror.

Nem elég, hogy a kannibál rovar felfalja udvarlóját, de hatalmas étvágya nem merül ki kisebb rovarokban. Lesből támad áldozatára és kisebb emlősöket is elfogyaszt.

Van, hogy madarak tojásait is elfogyasztja, és hihetetlen, de halakat is eszik és mivel jó stratéga, ügyesen fogja ki őket.

Az imádkozó sáskát a rovarvilág csúcsragadozójának tartják, lábai tüskések, igazi fogókészüléket alkotnak és mindig harcra készen állnak. Módszere kivárás az üldözés helyett. Mozdulatlanná dermedve lesben áll, míg meg nem közelíti az áldozata, és a legjobb pillanatban csap le rá.

Ezek után, ha eddig nem féltél ettől az élőlénytől, most már biztos, hogy ki fog rázni a hideg, ha szembetalálkozol vele. Hogy még egy picit rontsunk a rovar iránti érzéseiden, mutatunk egy videót, amit csak akkor nézz végig, ha bírod a durva dolgokat:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás