promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy jezsuita pap közösült az Atya, a Fiú, és a Szentlélek kedvéért - ez a büntetés várhat rá
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Molesztált és hármas szexre csábított több apácát is Marko Ivan Rupnik jezsuita pap. Igaz, az eset hosszú évekkel ezelőtt történt, a tények csak nemrég kerültek napvilágra.

Marko Ivan Rupnik egyébként állítólag jó viszonyban van Ferenc pápával is, bár őt elvileg nem molesztálta. A zaklatásról - amely nagyjából harminc évvel ezelőtt történt - egyébként egy volt apáca számolt be, aki úgy fogalmazott, hogy a jezsuta pap "pszicho-spirituális" kontrollt gyakorolt felette - jelentsen ez bármit is -, amellyel mindenféle dologra rá tudta venni a nőt, például, hogy részt vegyen hármas szexben vagy pornót nézzenek együtt.

Mindezt úgy, hogy Marko Ivan Rupnik azt mondta a nőnek, hogy ezeknek a tetteknek vallási jelentőségük van. 

Marko atya lassan és kedvesen kezdett el behatolni a lelki és szellemi világomba, kihasználva a bizonytalanságomat és a törékenységemet. Az Istennel való kapcsolatomat arra használta fel, hogy szexuális élményekre kényszerítsen"

- fejtegette a volt apáca, akit szolyvai zárdában töltött ideje alatt, 1987-től 1994-ig a jezsuita pap végig - tehát hét évig - zaklatta, és egyébként azzal vette rá a hármas szexre, hogy ők tulajdonképpen csak megismétlik az Atya, a Fiú és a Szentlélek hármas kapcsolatát. A Blikk arról is beszámol cikkében, hogy a nő állítása szerint a pap rajta kívül akár 20 nőt is molesztálhatott, és bár 1994-ben panaszt is tett az ügyről, a pap kiterjedt kapcsolatai miatt ezzel senki nem foglalkozott. 

A jezsuiták által vezetett gyülekezet egyébként azzal védekezik az üggyel kapcsolatban, hogy az említett esetek már elévültek, ezért nem tudnak vádat emelni az 1990-es években elkövetett bűncselekmények miatt. Így megtörténhet, hogy megússza a pap a botrányos történetet, persze az szinte borítékolható, hogy a karrierjét lehúzhatja a vécén ezek után. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás