promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Két hátborzongató rejtély, amelyekre a mai napig nincs magyarázat
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egyértelmű, hogy az internet népe rajong bizonyos témákért, legyenek azok cuki állatok, mémek, vagy gyerekek, de a legbecsesebb összes közül a megoldatlan rejtélyek és gyilkosságok soha ki nem apadó kútja. Jóval azután, hogy a rendőrség és a magánnyomozók lezárták az aktákat, a gyilkossági rejtélyek még évtizedekig izgalomban tartják az internet népét, amelyeken folyamatosan vizsgálódnak a kommentelők.

Ezek a rejtélyes gyilkosságok különösen népszerűvé válnak, amikor egy-egy lelkes összeesküvés-elmélet hívő úgynevezett „fényképes bizonyítékokat” talál, esetleg évtizedekkel az eset után valamilyen oknál fogva egyes szemtanúk úgy döntenek, megosztják, amit hosszú évekkel korábban láttak, megtapasztaltak, vagy éppen eltitkoltak. 

Kathy Hobbs megjósolta a saját halálát 

A 16 éves Kathy Hobbs elrablása és meggyilkolása annyira furcsa, hogy az Unsolved Mysteries című sorozat egyik epizódjában is szerepelt.

A fiatal lány 1987-ben bekövetkezett halála után szülei és barátai elárulták, hogy Kathy-t egész életében olyan „előérzetek” gyötörték, amelyek előrevetítették a 16 éves korában bekövetkezett halálát. Emiatt egy idő után már a családi házat sem volt hajlandó elhagyni, azonban, amikor betöltötte a 16-ot, azt gondolta, az átok megtört, így nem kínozta magát tovább az otthonüléssel. Mindössze három hónappal később megtámadták, amikor hazafelé tartott egy vásárról, valamilyen eszközzel erős ütést mértek a fejére, és a fiatal lány azonnal meghalt.

Bár az eset után két évvel, 1989-ben egy Michael Lee Lockhart nevű toledói férfit megvádoltak és el is ítéltek Hobbs meggyilkolásáért, a férfi soha nem vallotta magát bűnösnek. Az internet népe nem teljesen találta meg a közös nevezőt a férfi bűnösségével kapcsolatban, és ennél is komolyabb vitákat szül, hogy vajon hogyan lehetséges az, hogy a lány képes volt megjósolni egy látszólag véletlenszerűen elkövetett erőszakos cselekményt, amely ez esetben a saját halála volt.

A Circleville-levelek

Mary Gillispie iskolabusz-sofőr 1977-ben egy, a nevére címzett, dühös, mocskolódó leveleket talált, amikor a postáját rendezgette. Valaki ugyanis tudomást szerzett a tanfelügyelővel való viszonyáról, és azt akarta, hogy a liezont hozza nyilvánosságra. A nő nem tett semmit, így nem sokkal később férje, Ron kapott egy, a saját nevére szóló levelet, és bár néhány héttig megpróbálta figyelmen kívül hagyni a fenyegetéseket és a mocskolódást, úgy döntött, szembeszáll a levélíróval, így megfogta a fegyverét, útnak indult, és még aznap este megtalálták a holttesét a teherautójában, amellyel feltételezhetően egy fának hajtott, ittas állapotban.

A viszonyt tehát nem volt miért rejtegetni tovább, Mary feleségül ment a tanfelügyelőhöz, azonban évekkel később megint fenyegető leveleket kapott. Végül egykori sógorát gyanúsították a zsarolással, azonban nem ment simán a bizonyítás még azok után sem, hogy a sógor és a fenyegető kézírását összehasonlították. Például azért sem, mert egyetlen ujjlenyomatot sem találtak tőle egyik levélen sem. Sőt, a cipőlenyomatok sem passzoltak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás