promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
8656 évre ítélték a szexszekta vezetőjét, akitől 69 ezer fogamzásgátló tablettát foglaltak le
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egészen pontosan 8656 év börtönre ítélték Adnan Oktart, egy török szexszekta vezetőjét és teleevangélistát gyermekbántalmazás, nemi erőszak és csalás miatt. 

A 66 éves férfi egyébként anno azért vált népszerűvé, mert iszlám prédikációkat tartott, miközben hiányos öltözetű fiatal nőkkel vette magát körül. Az említett hölgyeket egyébként egyszerűen "cica" néven szólította. Tény, hogy ez leegyszerűsítette a neveken való kiigazodást. 

Visszatérve a történethez, a férfit tavaly 1075 év börtönbüntetésre ítélték, miután tíz különböző vádpontban találták bűnösnek, köztük gyermekek szexuális bántalmazása, bűnbanda vezetése, nemi erőszak, zsarolás, csalás, politikai és katonai kémkedés, illetve kínzás - írja a NY Breaking. Ezt az ítéletet azonban még az év elején hatályon kívül helyezte a felsőfokú bíróság, és a férfi ügyeinek újratárgyalása után az isztambuli legfelsőbb bíróság 8656 év börtönbüntetésre ítélte Oktart, amely egyébként a nyolcszorosára nőtt az előző ítéletéhez képest.

Adnan Oktart egyébként még 2018-ban tartóztatták le több tucat követőjével együtt. A bíróság szekta vezetőjét tette felelőssé a tanítványai által elkövetett bűncselekményekért, mivel ő volt a kultusz feje. Tíz követője pedig szintén hosszú börtönbüntetést kapott. A történet kissé szürreális része a szekta vezetőjének reakciója, aki egyébként ártatlannak vallotta magát. 

 „Ez Isten akarata”

– fogalmazott a vezér, és a Hurriyet tudósítása szerint hozzátette, hogy üdvözli a döntést, ugyanis azt Isten hozta meg.

"Megbízunk az államunkban. Örülünk a döntésnek. Isten hozta meg a döntést. Vannak szép napok az életünkben. Az iszlám uralni fogja a világot. Törökország is gyönyörű ország lesz. Váljék ez a döntés mindannyiuknak a javára”

– fejtette ki.

A cikkben arról is beszámolnak, hogy számos nő - akik azóta kiléptek a kultuszból - azt mondta a tárgyaláson, hogy szexrabszolgaként használták őket. Valaki azt vallotta, hogy Oktar szexuálisan bántalmazta, és fogamzásgátló tabletták szedésére kényszerítette a nőket. A férfit egyébként megkérdezték a fogamzásgátló tablettákról - összesen 69 ezer darabot találtak a lakásán - a tárgyaláson, és azt vallotta, hogy azokat csak bőrproblémák kezelésére és a menstruációs fájdalmak miatt szerezte be. 

Mielőtt újratárgyalták volna az ügyet, Oktar decemberben arról vallott, hogy közel 1000 barátnője volt.

„Túláradó szeretet van a szívemben a nők iránt. A szerelem emberi tulajdonság. Ez egy muszlim dolog”

– fogalmazott egy másik meghallgatáson októberben. Megint másik alkalommal pedig arról beszélt, hogy rendkívüli a potenciája. A jelenleg 66 éves török férfi először az 1990-es években került a nyilvánosság elé, amikor "még csak" egy szexbotrányba keveredett szekta vezetője volt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás