promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Azt hitték, szenteltvíz csöpög a Jézus-szobor lábujjaiból, de kiderült, hogy a hívők mást ittak a gyógyulás reményében
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Amikor víz csorgott le Jézus Krisztus szobráról egy mumbai katolikus templomban, a helyiek gyorsan csodát kiáltottak. Talán egy kicsit túl korán is.

Néhányan azonnal elkezdték gyűjteni a szenteltvizet - legalábbis akkor még annak vélték a csöpögő folyadékot -, és a Szűzanya templom sürgősen rendkívül népszerű zarándokhellyé vált. Aztán elég súlyos népharagot zúdított magára Sanal Edamaruku - indiai író és racionalista - amikor ott járt 2012-ben és megállapította, hogy ez nem annyira szenteltvíz, mint inkább egy lyukas vízvezeték, és amit a megállapításáért kapott, azt biztosan nem tette zsebre. 

A férfit istenkáromlással és börtönbüntetéssel járó bűncselekményekkel vádolták, és végül, miután halálos fenyegetést kapott, Finnországba költözött.

Edamaruku egyébként Indiában jól ismert a vallási mítoszok leleplezése miatt, szóval népszerűnek éppen nem volt nevezhető korábban sem az indiai katolikusok körében. 

„India nem bírálhatja Pakisztánt, amiért fiatal lányokat tartóztat le az iszlám elleni istenkáromlás miatt, miközben letartóztatja és bezárja saját állampolgárait országunk istenkáromlási törvényeinek megsértése miatt. Abszurd törvény, és rendkívül veszélyes is, mert a fanatikusoknak, legyenek azok hinduk, katolikusok vagy muszlimok, engedélyt ad a sértettségre"

– fogalmazott akkoriban a férfi, majd beszélt arról is, hogy az igazság feltárásával életeket mentett meg, hiszen sokan itták a vizet abban a reményben, hogy valamilyen betegségüket majd maggyógyítja - számolt be az esetről a The Guardian

„Szennyvíz volt, ami átszivárgott a falon a hibás vízvezeték miatt. Ez egészségügyi kockázatot jelentett azoknak az embereknek, akiket becsaptak azzal, hogy ez egy csoda"

– emelte ki. Sanal Edamaruku tehát 2012 nyara óta Finnországban él, és ha nem menekül el a hazájából, valószínűleg még ma is börtönben ülne annak ellenére, hogy valószínűleg rengeteg ember életét mentette meg. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás