promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rendőrt is hívtak Friderikusz Sándor miatt, sokakat átvert akkoriban a műsorvezető
Borítókép:  rtl.hu
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Friderikusz Sándor egykori átverős műsorának sok áldozata volt.

Vasárnap este láthattuk az RTL Sztori második részét, amiben a csatorna elmúlt 25 évének meghatározó műsoraira, sorozataira, pillanataira, arcaira emlékezhettünk vissza. A műsor készítőinek köszönhetően visszamehettünk egészen a csatorna indulásáig, és nosztalgiázhattunk az első RTL Klubos produkciók képsoraival. A régi adásrészleteket korábbi műsorvezetőkkel, televíziós személyiségekkel nézették vissza, akik aztán véleményezték a látottakat, elmesélték, hogy mit éreztek az adott pillanatban, és hogy milyen hatással voltak azok az évek az életére.

Friderikusz Sándornak több műsora is volt az RTL Klubon: 1998-ban indult el a Meglepő és mulatságos, ami tulajdonképpen a Kész átverés! korai verziója volt. Ehhez a műsorhoz készültek azok a híres álinterjúk is, amelyeket még jóval az első adások felvétele előtt vettek fel a legnagyobb titoktartás mellett, hogy véletlenül se derüljön ki idő előtt az átversés.

Ezeket az álinterjúkat Hunyadi Tamás és az akkor még teljesen ismeretlen Beleznay Endre vezette, és olyan vendégeket hívtak meg beszélgetni, mint Koós János, Bochkor Gábor, Verebes István, Koltai Róbert, Galla Miklós, Geszti Péter, Albert Györgyi, Nagy Feró, Antal Imre, és Fekete László.

Az álinterjúk lényege az volt, hogy a felkészületlen riporterek kellemetlen, semmitmondó kérdésekkel bombázták az interjúalanyokat, és az volt a célja, hogy a vendégek minél kínosabban érezzék magukat az adott szituációban. Koós János idegeit például teljesen kikészítették azzal, hogy a riporter nem akart leszállni arról a témáról, hogy a művész miért nem lett operaénekes, és pontosan milyen kislányról szól a Kislány a zongoránál című dal.

Bochkor Gábort azzal próbálták meg kibillentreni a türelmi zónájából, hogy folyamatosan azt hajtogatták neki, hogy Boros Lajos nélkül ő nem tartana sehol, mivel a nézők szerint Lajos nagyobb népszerűségnek örvend, mint Gábor.

Albert Györgyi került talán a legkellemetlenebb helyzetbe, ugyanis az álriporter az interjú felvétele alatt kérte meg a kezét. Mondani sem kell, hogy a néhai médiaszemélyiség hamar elvesztette a türelmét, és kikérte magának a felháborító lánykérést.

Egyetlen olyan álinterjú készült, ami nem sikerült. Geszti Péter hamar átlátott a szitán, mégis úgy döntött, hogy belemegy a játékba, és kialakult egy furcsa szituáció, mert egy idő után nem lehetett tudni, hogy akkor most ki az átverő és ki az igazi áldozat. Később Geszti Péter megindokolta, hogy miért nem buktatta le az álriportert. Sajnos ez a rész már nem érhető el az interneten.

Ugyancsak emlékezetes volt Koltai Róbert átverése is, akit ugyancsak Beleznay Endre szorongatott meg.

Az álinterjúk legemlékezetesebb része kétségkívül az volt, amikor Verebes István ingerülten, tajtékozva hagyta ott az interjú helyszínét, és még rendőrt is hívott a riporter miatt. Ezt az extrém jelenetet természetesen Friderikusz Sándor is látta, aki az egyik oszlop mögött megbújva nézte és hallgatta az eseményeket, és attól félt, hogy Verebes István meg fogja őt látni.

Friderikusz az RTL stúdiójában nézte vissza a Meglepő és mulatságos legemlékezetesebb részeit. Az egyik adásban ő maga is táncra perdült, és énekelt a színpadon - azt mondta, ma már biztos nem vállalna be ilyesmit. A Meglepő és mulatságos nagy népszerűségnek örvendett a korai RTL Klubon, később ezt a műsort váltotta fel a Kész átverés show, amit kezdetben Reviczky Gábor vezetett.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás