promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ha megérinted a tó vizét, azonnal kővé dermedsz – a világ leghalálosabb tava szedi áldozatait
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Mi az első, ami eszünkbe jut egy kristálytiszta, átlátszó türkizkék tóról? Az biztos, hogy csábít minket, hogy megmártózzunk benne, hogy csobbanjunk egyet, de még az is eszünkbe jut, hogy milyen friss lehet a vize. De az biztos nem jut eszünkbe, hogy még az érintése is halálos.

Valójában az őslakosok annyira bíznak a tavakban található víz minőségében, hogy abból isznak, úsznak benne és használják mindarra, ami szükségleteikhez kell.

Azonban vannak olyan tavak, amelyekbe még a lábujjunkat sem érdemes belemártani, a Nátron-tó pontosan ilyen.

Mint a világ egyik leghalálosabb tava, hiába szépsége mást sugall, érintése halálos. Attól, mert valami szép, nem jelenti azt, hogy biztonságos. A gyilkos szépség Tanzániában található, és felfoghatatlan látványt nyújt.

Minden élőlény, főleg a madarak, ha csak egy kortyot is ittak a vízből, kőszoborrá váltak.

Rendkívül bizarr jelenségnek számít a látvány, sok afrikai azt gondolja, hogy valamilyen módon átkozott a tó, és nem tudományos magyarázat áll a kővé dermedt állatok maradványai mögött. Mivel a tó hihetetlenül magas arányban lúgot tartalmaz, a benne lévő vizet nem lehet megérinteni, és főleg nem lehet fogyasztani.

Nagyon maró hatású a víz, ezért ha az állatok túl közel kerülnek hozzá, a méreg megköti őket, megtölti az orrüregüket, és fekete sziklává változtatja őket.

A Nátron-tó egy sós tó, és zsákutcás tónak számít, mivel nem ömlik az óceánba vagy a környező folyóba, ezért nincs hatással más folyók ökoszisztémájára. Csak néhány repülő madár, denevér vagy szárazföldi állatok esnek a halálos tó rabjául.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás