promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Már nem csak mítosz: fényképeket készítettek a 2000 éves vízalatti városról
Borítókép:  youtube.com/cf-apps7865 (screenshot)
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Mindannyian ismerjük Atlantisz legendáit: egy ősi utópisztikus társadalmat, amely rendkívül fejlett embereiről és technológiájáról ismert, és amely a tengerbe süllyedt, amikor az emberek korruptakká váltak és ezzel feldühítették isteneiket. Bár ez egy teljesen másik történet, és valószínűleg csak egy mítosz, de léteznek valódi elsüllyedt városok a világon.

Az egyik legszebb valódi víz alatti város, becenevén Kína keleti Atlantisza, Oroszlánváros néven ismert.

Valóban a Ming- és Qing-dinasztia építészetének egyik leglélegzetelállítóbb munkáját, ezt a gyönyörű elhagyatott várost 1959-ben elárasztották, hogy a Xin'an gát és a vízerőmű megépülhessen. A város évtizedekig érintetlen maradt, 131 láb mélyen a tóban. Az elmúlt években azonban a várost felfedezték, miután a kínai kormány 2001-ben expedíciót szervezett. A Kínai hatóság olyan fényképeket és illusztrációkat tett közzé, amelyek bemutatták a kisváros jelenlegi állapotát a virágzó napjaikkal összehasonlítva.

Forrás: youtube.com/ cf-apps7865 (screenshot)

Forrás: youtube.com/cf-apps7865 (screenshoot)

Szóval milyen volt az Oroszlánváros?

A keleti kéz-dinasztia idején épült, Kr. u. 25-200 között. Az utakat kővel burkolták, és a város hat főutcából állt, amelyeket öt városkapu vett körül, ezek öt városkaputornyot kötöttek össze. 265 boltíve van, különféle állati és mitikus képekkel, köztük oroszlánokkal, sárkányokkal, főnixekkel és történelmi feliratokkal.

Forrás: youtube.com/cf-apps7865 (screenshot)

A város meglepő módon az idők során jól védett volt az elemektől, beleértve a faszerkezeteket és a kőutcákat is. Most turisztikai célpont, egyes szakértők azt javasolták, hogy szivattyúzzák ki a vizet a tóból, és építsenek egy másik védőfalat. Ez azonban több kárt okozna, mint hasznot, miután néhány gerenda eltávolításával járó teszt bebizonyította, hogy levegőnek kitéve összeomlanak a falak.

Bár az Oroszlánváros nem rendelkezik olyan legendával, mint a híres Atlantisz, de mitikus vonzerejével kétségtelenül gyönyörű és egyedülálló turisztikai célpont, amelyet meg kell őrizni a jövő generációi számára.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás