promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
223 piramis találtak egy Afrikai országban, ez kétszer annyi, mint amennyi Egyiptomban található
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Afrika kultúrálisan bolygónk kincse, de azért vannak olyan furcsaságai, amikről nem igazán van tudomásunk, de mi most eláruljuk:

Afrika kultúrálisan bolygónk kincse, de azért vannak olyan furcsaságai, amikről nem igazán van tudomásunk, de mi most eláruljuk:

1. Nigériában született a legtöbb iker a világon

Afrika egyik legnagyobb országát, Nigériát a BBC "Az ikrek földjének" becézte, mivel itt a legmagasabb az ikerszülések aránya a világon. A számok azt mutatják, hogy Nyugat-Afrikában az ikerszületési arányok valójában négyszer magasabbak, mint bárhol máshol a világon.

2. Több mint 2,000 elismert nyelv van 

A világon beszélt különböző nyelvek több mint egynegyedét Afrikában beszélik, több mint 2,000 különböző elismert nyelvet.

3. Afrika sivataga nagyobb, mint USA egész területe

Mint korábban említettük, hogy Afrika a bolygó legforróbb kontinense, és földjének nagy részét sivatag alkotja. A Szahara, amely a világ legnagyobb sivatagja, valóban hatalmas. Kiterjedtsége 9,4 millió négyzetkilométer – nagyobb, mint az egész USA. Egy másik érdekes tény a Szaharával kapcsolatban az, hogy valójában növekszik, mivel Afrika elsivatagosodik az aszály miatt.

4. A tunéziai épületek halcsontokkal készülnek

Tunéziában, amely egy észak-afrikai ország, a halakat sok ember számára természetfeletti jelentőségűnek tartják, és a gonosz szellemek elleni védelemre használják őket. Néhány család képeket rak ki az otthonában, amelyek halakat ábrázolnak, de sok ház van, amelyeket a falakba és a padlóba ágyazott halcsontokkal építettek, hogy megvédjék a lakosokat a gonosz szellemektől.

5. Szudánnak több piramisa van, mint Egyiptomnak

Lehet, hogy Egyiptom országa híres piramisairól, de sokan nem is tudják, hogy Szudán 223 piramissal rendelkezik. Ez kétszer annyi piramis, mint Egyiptomban! Ezek az elfeledett piramisok a Meroe-piramisok; ezek egykor a núbiai királyok által uralt Kush Királyság fővárosát alkották.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás