promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ördögűzés a Vatikánban: 250 pap érkezett 50 országból, hogy ördögűzést tanuljanak
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Van egy katolikus rituálé amit ördögűző rituáléként azonosítanak a Vatikánban, amiről nagyon sokan nem csak, hogy nem tudnak, de nem is gondolnák, hogy létezik ördögűzés. 

A vatikáni papoknak lila stólát viselve kell végezniük az ördögűzést, kezükben kell lenni szenteltvíznek és Bibliának, miközben sokszor rajzolják a kereszt jelét a megszállott homlokára. A pap felszólítja a szenteket, imádkozik, és részleteket olvas fel a Bibliából, hogy segítsen kiűzni a démont.

2018-ban a Vatikán megnyitotta kapuit 50 ország 250 papja előtt, akik mindannyian Rómába érkeztek, hogy megtanulják, hogyan lehet jobban azonosítani a démoni megszállottságot, és hogyan kell lefolytatni a démonok kiűzésére használt szertartásokat. Bár egy vatikáni ördögűzést nem úgy kell elképzelni, mint egy ördögűző filmet, mégis akadnak hasonló vonások a szertartásban.

Azonban az ördögűzések képernyőn és a popkultúrában való ábrázolása miatt valóban előfordultak visszaélések, amelyek az egyházat nevetségessé tették a világ laikusai előtt.

Az egyhetes tanfolyam előadások sorozatát, vizuális és hangos bemutatókat, valamint a többféle a szertartáshoz használatos imát tartalmaz. A 370 dolláros költséget az ördögűzés pszichológiai, antropológiai és teológiai hátterének megismerésére fordítják. Sokan nem is gondolnák, hogy az ördögűzés története 1614-re nyúlik vissza, és az ördögűzések oka az, hogy jobban meg lehessen különböztetni a démoni megszállottságot, a testi vagy lelki betegségtől.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás