promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gigantikus botrány a brit királyi családban: titokban lehallgatták Harry herceget?
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Harry herceg pereskedésbe fogott, és Elton John is vele tart.

Ha az ember azt gondolná, hogy csak a saját gyerekével van a probléma, mert mondjuk minden harmadik nap az Igazgatói irodában van, vagy inkább a haverokkal lóg, vagy akár egy rossz társaságban van ahelyett, hogy a tanulmányaival törődne, akkor mindenkit megnyugtatok: nem, a királyi család sem jobb. Ezt nyugodtan érthetjük például Vilmos hercegre is, aki a mai napig nem tartja Kamilla királynét a gyerekei mostohaanyjának, és teszi ezt úgy, hogy a nyilvánosság előtt pont az ellenkezőjét mutatja. Mint mostanában minden, ez a Vilmos és Kamilla ellentét is Angela Levin könyvéből derül ki azzal együtt, hogy a nagyszülői szerepet kizárólag Katalin hercegné szülei és III. Károly király tölthetik be.

Ebből a helyzetből kicsit úgy jön le, hogy a királyi családnak még mindig erős szabályai és protokollja van arra, hogy a nyilvánosság előtt igazi és valódi és összetartó családként mutassa magát, de a négy fal között, amikor senki nem látja őket - a személyzeten kívül -, ők is tudnak zárkózottak, haragtartóak, dühösek, ellenségesek és veszekedősek lenni. Ők is tudnak nemet mondani arra, amire nem érzik, hogy igent kéne mondaniuk. Ők is tudnak kétszínűek lenni, majd négyszemközt egymás szemébe vágni, hogy például, még mindig nem bocsátottam meg, amit tettetek.

Harry herceg talán ebből a szempontból őszintébb, mint Vilmos és a többiek: ő próbálja ugyanazt mondani és tenni a külvilág felé, amit akkor is tenne, ha otthon van a négy fal között. Viszont lassan már nem marad olyan cég, akivel ne állna hadilábon. A People magazin osztotta meg először, hogy a kisherceg Elton Johnnal karöltve beperel egy brit médiacéget, mert azok elvileg lehallgatták a hírességeket, köztük természetesen őket is.

A közleményből kiderült, hogy az Associated Newspapers kiadóról van szó, ahol durván megszegték a magánélet etikettjét. Egyébként ehhez a médiacéghez tartozik a The Daily Mail, a MailOnline és a The Mail on Sunday is: utóbbit még Meghan Markle is beperelte már, akkor Harry felesége jött ki győztesen és a Mail on Sunday egy jelképes összeget fizetett ki neki. Vagyis egy egész fontot.

A mostani indítványhoz azonban csatlakozik Harry mellé Elton John, Elizabeth Hurley, Sadie Frost, illetve Doreen Lawrance bárónő is. Belefoglalták a fentebb is említett közleményükbe, hogy az Associated Newspapers médiacég

magánnyomozókat fogadott, és a segítségükkel lehallgató készülékeket helyeztek el a hírességek autóiban, otthonaikban – sőt, még a telefonhívásokat is rögzítették.

Állítólag ezt azért csinálta a kiadó, hogy orvosi információkat szerezzenek róluk, vagy épp az említett személyek személyes adataival a bankszámláikhoz, illetve hiteltörténeteikhez juthassanak. Harry herceget és Sadie Frostot a Hamlins LLP, míg a többieket a Gunner cooke képviseli, adta ezt is közre a People, ahogy azt is, hogy egészen pontosan mit foglaltak össze az ügyvédek.

„A pert indítványozók számára nyilvánvaló, hogy a felsorolt ​​állítólagos bűncselekmények a jéghegy csúcsát jelentik - és sok más ártatlan ember továbbra is hasonló szörnyű és elítélendő titkos cselekmények áldozata marad"

- kezdődik a közlemény, majd a végére elérnek a szabad sajtó függetlenségéhez is.

„Ezek a személyek karrierjük és magánéletük során a közérdeklődés tárgyát képzik, viszont most együttesen összefognak, mert egy olyan világban akarnak élni, ahol a sajtó szabadon, mégis felelősségteljesen működik”

 - záródnak a beadvány sorai.

A kiadó erre válaszul még nem adott ki semmiféle közleményt, illetve semmi olyat, ami publikus lenne.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás