Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Soha nem látott fotó került elő II. Erzsébetről a temetése napján

Soha nem látott fotó került elő II. Erzsébetről a temetése napján

Színes

Soha nem látott fotó került elő II. Erzsébetről a temetése napján

Színes

Helmeczi Benjamin 09:39

II. Erzsébet temetése előtt hozták nyilvánosságra a királynő utolsó fényképét.

Szeptember 19-én, hétfőn lesz II. Erzsébet temetése. A 70 évig uralkodó királynőt rengetegen fogják elkísérni utolsó útjára, amit Magyarországon több csatorna is élőben fog közvetíteni: az RTL Klubtól Szellő István fog Londonból bejelentkezni, míg a TV2 stábjából Holp Rebekát fogják a helyszínről kapcsolni.

A királynő temetésén több száz magas rangú hazai és külföldi meghívott lesz jelen, maga a szertartássorozat helyi idő szerint 11 órakor fog kezdődni azzal, hogy a királynő koporsóját lassú díszmenetben a Hyde Park-ban található Wellington-emlékműhöz viszik, majd innen tovább Windsorba. A királynőt a windsori kastély VI. György királyról elnevezett kriptájában fogják végső nyugalomra helyezni, néhai férje, Fülöp herceggel együtt.

A temetés előtt a királyi család a közösségi oldalán tett közzé egy eddig soha nem látott képet II. Erzsébetről, ami a platina jubileum alkalmából készült az uralkodóról. Ez az utolsó fotó a királynőről, amin Őfelsége egy pasztellkék ruhát viselt, rajta egy lenyűgöző akvamarin és gyémánt csíptetős bross párral, amit még 18. születésnapjára, 1944 áprilisában kapott az édesapjától, VI. Györgytől.

II. Erzsébet 96 éves korában, szeptember 8-án hunyt el.

Borítókép: A kép illusztráció. Forrás: Profimedia